Tickets
Shop
Fans 24 jun 2021

Speciale editie Beerenburg vanwege 25-jarige viering Elfstedentocht

Goed nieuws voor de liefhebbers van een lekkere neut na het schaatsen: Sonnema komt dit jaar met een speciale collectie Beerenburg. IJs of geen ijs, voor het komende jaar komt de brouwerij met elf nieuwe flessen in het kader van de 25-jarige viering van de laatste Elfstedentocht. Voor elke stad is er één unieke fles. Stevig doordrinken voor de verzamelaars dus.

Normaal gesproken treffen de trouwe fans van het winterse drankje hun favoriete Beerenburg aan op winterse evenementen en zomerse festivals, maar dat kon dit jaar niet. Om die reden heeft Sonnema Berenburg deze ludieke actie opgezet. De Elfstedentocht begint midden in de zomer om het contrast uit te drukken: het maakt niet uit of er ijs ligt of niet, met de 11 Stêden Edysje is er het hele jaar door een Elfstedentocht. 

De campagne zal in de volgorde van de tocht plaatsvinden met uiteraard Leeuwarden als startpunt. De collectie wordt om de aantal weken aangevuld met de volgende stad van de route. De campagne eindigt in het eerste kwartaal van 2022, op het moment dat het alweer 25 jaar geleden dat de 11 Stedentocht voor het laatst geschaatst is.

Sonnema heeft een unieke collectie van 11 flessen ontworpen; voor iedere Friese stad een eigen fles met naam en herkenningspunt van de stad. Uiteraard is iedere editie gevuld met de vertrouwde Sonnema Berenburg en in beperkte oplage gebotteld. Aan het begin van iedere maand wordt ‘de fles van jouw stad’ overhandigd aan iemand die belangrijk is voor de stad. De fles met de opdruk van Leeuwarden is inmiddels al verkrijgbaar. De eerste 'stempel' voor de verzameling. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan