Tickets
Shop
Nieuws 24 jun 2021

ISU verplaatst Junior Grand Prix van Canada naar Frankrijk

De ISU heeft wijzigingen aangebracht in de opzet van de aankomende Junior Grand Prix-wedstrijden. De tweede wedstrijd in de kunstrijdreeks, die gepland stond in het Canadese Edmonton, wordt geschrapt. In plaats daarvan wordt op dezelfde datum een extra wedstrijd verreden in Courchevel.

Foto : International Skating Union

Skate Canada heeft de organisatie van de Junior Grand Prix moeten teruggeven in verband met de plaatselijke en landelijke regels omtrent het coronavirus. Deze regels zijn nog altijd streng en zorgen voor problemen bij het reizen van en naar de Canadese stad. Nadat de Canadese bond de ISU liet weten de Junior Grand Prix niet te kunnen organiseren is men op zoek gegaan naar een alternatieve locatie. Die werd gevonden in het Franse bergdorp Courchevel.

De beslissing van de ISU betekent dat Courchevel nu gastheer is van twee opeenvolgende Junior Grand Prixs. De eerste wedstrijd in de serie zou ook al plaatsvinden in het Alpenstadje van 18 tot en met 21 augustus. Een week later wordt direct de tweede wedstrijd afgewerkt. Enkel het paarrijden wordt bij deze wedstrijd geschrapt, omdat de accommodatie in Courchevel niet over een tweede ijsbaan beschikt. De wedstrijd in het paarrijden is om die reden verplaatst naar de zesde Junior Grand Prix, die wordt gehouden in Gdansk. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan