Tickets
Shop
Nieuws 12 jun 2021

Groot en Daleman voorop in strijd om EK-tickets bij selectiewedstrijd

Angel Daleman en Bret Groot zijn niet geheel onverwachts de grote winnaars geworden van de eerste EK-selectiewedstrijd voor junioren B in Heerde. De twee jonge rijders wisten op zowel de 500 meter als de afvalkoers de overwinning te pakken, al moest Groot die op de 500 meter wel delen met Asif Muhammad.

Foto : Hidde Muije

De jongens maakten er op de korte sprintafstand een spannende strijd van. De twee ploeggenoten bevochten elkaar op het scherpst van de snede. Tegelijkertijd duwden ze hun wiel over de finishlijn. De finishfoto kon geen uitkomst geven, dus werden Groot en Muhammad beiden tot winnaars uitgeroepen. Chris Berkhout eindigde op de derde plaats.

Op de afvalkoers was de uitslag duidelijker. Groot hield op dat onderdeel Bas Kee en Asif Muhammad van de overwinning af. Groot, Muhammad en Kee eindigden ook in het dagklassement bovenaan. 

Bij de vrouwen was het Angel Daleman die op beide onderdelen de overwinning opeiste. De junior van het KNSB Talent Team Zuidwest hield op de 500 meter Marieke de Vries en Sanne Oosterwijk achter zich. Op de afvalkoers was ze de betere van Oosterwijk en Melissa Mooijman. Volgende week worden de EK-selectiewedstrijden in Heerde voortgezet op de weg. 

Bekijk hier de uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan