Tickets
Shop
Nieuws 25 jun 2021

Bart Swings opent naar hem vernoemde sporthal in Herent

Bart Swings heeft afgelopen maandag het naar hem vernoemde sportcentrum in Herent officieel geopend. Het sportcentrum bevat onder meer een grote sportzaal, maar ook een skatepark en een professionele gymzaal waar internationale toernooien georganiseerd kunnen worden.

Foto : Sander Chamid

De eerste steen van de nieuwe sporthal in Herent werd in maart 2020 gelegd. Inmiddels is de binnenkant gebruiksklaar, maar aan het terrein rondom de sporthal wordt nog gewerkt. 

De pumptrack en het skatepark worden bijvoorbeeld nog aangelegd, net als de beachvolleybalterreinen. Ook wordt er nog gewerkt aan het zwembad, dat in het najaar van 2022 geopend zal worden. 

Het nieuwe sportcentrum in Herent werd vernoemd naar schaatser en olympisch medaillewinnaar Bart Swings, die afkomstig is uit Herent. "Het is een heel speciaal en onwerkelijk gevoel. Een hele eer. Na mijn zilveren medaille in Pyeongchang voelde ik hier al erg veel appreciatie. Ik doe graag aan zaalvoetbal of badminton, dus dat lijkt me wel iets om hier te komen doen," zei hij in een interview met Het Nieuwsblad

Toch zal dat niet direct gebeuren, weet Swings. Hij focust zich immers eerst op de Olympische Winterspelen van 2022. "Daar heb ik wel een goed gevoel over, dus laten we hopen dat het niet enkel blijft bij die zilveren medaille van enkele jaren geleden."

De eerste plannen voor een nieuwe sporthal dateerden al van eind 2016. Al jaren kaarten de lokale sportclubs de nood aan voor meer indoor sportinfrastructuur. Bijna vijf jaar later is de nieuwe zaal volledig klaar en vanaf 5 juli wordt er voor het eerst in gesport. "We hebben nooit getwijfeld om de sporthal naar Bart Swings te vernoemen", vertelt Philippe Scheys (CD&V), schepen van Sport in Herent.

"In 2018, toen hij zijn zilveren medaille won op de Olympische Spelen in Pyeongchang, hebben we een grote viering gehouden. Daarna hebben we hem gevraagd om de sporthal naar hem te vernoemen. We zijn erg blij dat hij toen toegezegd heeft. Als gemeente zijn we ook bijzonder trots om zo’n klepper tot onze inwoners te mogen rekenen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan