Tickets
Shop
Nieuws 30 jul 2021

Van der Poel doneert schaatspak aan goed doel

Nils van der Poel heeft zijn schaatspak waarmee hij een sensationeel wereldrecord reed op de 10 kilometer gedoneerd aan de golfcompetitie Älvsvingen Invitational, die het pak veilt voor Stichting Kinderkanker. "Een fantastisch mooi gebaar", zegt Martin Forsström van de golfcompetitie.

Foto : Soenar Chamid

Van der Poel baarde het afgelopen seizoen opzien met wereldtitels op de 5 en de 10 kilometer en reed op de langste afstand een wereldrecord van 12.32,95. Het geel-blauwe schaatspak waarmee hij die tijd reed, biedt hij nu aan voor Stichting Kinderkanker. "Het is een fantastisch gebaar van Nils dat hij het pak wil doneren en ons daarbij wil helpen geld in te zamelen voor Stichting Kinderkanker", aldus Martin Forsström. "Het zou mooi zijn als dit soort acties ook in Nederland worden opgepakt, want daar is het schaatsen zó groot dat het veel geld op kan leveren." 

Älvsvingen Invitational wordt jaarlijks georganiseerd op de Onsjö Golf Club en is een wedstrijd die is opgezet om geld in te zamelen voor Stichting Kinderkanker. De veiling van het pak is al begonnen en zal doorgaan totdat de wedstrijd op 13 augustus wordt gespeeld. Het volledige bedrag zal naar de Stichting Kinderkanker gaan. De veiling van het wedstrijdpak van Nils van der Poel is te vinden op de Facebook-pagina van Älvsvingen Invitational.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan