Tickets
Shop
Nieuws 17 jul 2021

Toch geen marathon in Staphorst

Na de afgelasting van de Skeelerronde in Otterlo gaat ook de KNSB Reggeborgh Marathon in Staphorst dit jaar niet door. De organisatie van het evenement geeft aan dat het onmogelijk is om aan de eisen van de gemeente te voldoen. De wedstrijd in Staphorst stond op vrijdag 30 juli gepland.

Foto : Neeke Smit

Vanwege het snel oplopend aantal coronabesmettingen eist de gemeente Staphorst dat de baan volledig wordt afgesloten met ondoorzichtig materiaal, iets wat volgens de organisatie niet uitvoerbaar is. Door de afgelasting van de marathon in Staphorst is de marathon op de Nedereindse Berg in Utrecht op vrijdag 23 juli de laatste wedstrijd in aanloop naar het Daikin NK Marathon. Deze vindt op zaterdag 7 augustus plaats.

De marathon in Staphorst is alweer de tweede skeelerwedstrijd die in korte tijd is afgelast. Een paar dagen geleden maakte de organisatie van de Skeelerronde in Otterlo al bekend dat het vanwege de gezondheid en de nieuwe coronamaatregelen niet mogelijk is om een wedstrijd te organiserenGrootste obstakel is het handhaven van de 1,5 meter afstand voor het publiek. "We hebben dit besluit met pijn in het hart genomen", liet Rob Hummelen namens het organisatiecomité weten.

Bij de bekendmaking van de verdere marathonkalender voor 2021 werd het afschaffen van die maatregel als belangrijke voorwaarde gesteld voor het door laten gaan van de wedstrijden in Otterlo en Steenwijk. Vanuit Steenwijk is nog geen besluit gevallen over 'de Klim', die een week na de wedstrijd in Otterlo gepland stond. Naast de regel om afstand te houden werden vorige week halsoverkop ook de verplichte vaste zitplaatsen bij wedstrijden opnieuw ingevoerd. 

De resterende inlinemarathons van 2021:
vrijdag 23 juli: KNSB Reggeborgh Marathon Utrecht – Nedereindse Berg
zaterdag 7 augustus: Daikin NK Marathon Rotterdam
zaterdag 21 augustus: ONK Hallum (100 km)
zaterdag 18 september: KNSB Reggeborgh Marathon Steenwijk

Alle wedstrijden zijn ook op de kalender te vinden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan