Tickets
Shop
Nieuws 23 jul 2021

Marreiros verovert derde goud, Nederlanders buiten de medailles

Diogo Marreiros heeft op de vierde dag van het EK Inlineskaten zijn derde Europese titel in de wacht gesleept. De 29-jarige Portugees, die tijdens het baantoernooi al de punten-afvalkoers en de afvalkoers op zijn naam schreef, bleef zijn concurrenten tijdens de puntenkoers op de weg ruim voor.

Foto : Neeke Smit

Maandag veroverde Marreiros op de punten-afvalkoers zijn eerste Europese titel uit zijn loopbaan en bracht daarmee de Portugese fans in extase. Twee dagen later was het opnieuw raak (dit keer op de afvalkoers) en op vrijdag, de dag na de rustdag, voegde Marreiros er nog maar eens een titel bij. De man uit Lagos reed de hele wedstrijd attent van voren en sprokkelde de nodige punten binnen. Op het eind was zijn voorsprong zelfs zó riant dat hij niet meer hoefde te sprinten voor de bonuspunten die er bij de finish lagen.

De Nederlandse mannen reden een teleurstellende puntenkoers. Luc ter Haar, Marc Middelkoop en Ruurd Dijkstra kregen het niet voor elkaar om te strijden voor de punten en moesten het uiteindelijk doen met één punt. De Nederlandse vrouwen hadden ook moeite om zich te onderscheiden, ware het niet dat Berber Vonk met zes punten slechts twee punten verwijderd bleef van het podium. De Europese titel op de puntenkoers ging uiteindelijk naar Marine Lefeuvre, die de ijverige Josie Hofmann en Federica Di Natale achter zich hield. 

Rosalie van Vliet was vrijdag van alle Nederlanders het dichtste in de buurt van het podium. De B-juniore kwam met zeven punten slechts één punt tekort voor het brons. Sanne Oosterwijk eindigde vlak daarachter als zesde. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan