Live
Shop
Nieuws 11 jan 2021

Yuskov ontbreekt op World Cups en WK Afstanden in Heerenveen

Denis Yuskov zal niet starten op de twee World Cups en de WK Afstanden in Heerenveen. De 31-jarige Rus kampt met een knieblessure en richt zich nu op zijn herstel.

Foto : Sander Chamid

"Dit is een afgewogen beslissing, die is gemaakt samen met de coach en het management. Hoe graag ik ook wil, ik kan niet de benodigde vorm krijgen voor de World Cups en de WK. Ik zou waarschijnlijk op een tiende plaats kunnen eindigen, maar het is nu beter om rustig met de revalidatie te beginnen", zegt Yuskov tegenover RIA Novosti.

In een Instagrampost uitte Yuskov ook zijn teleurstelling. "Het seizoen is voor mij voorbij voordat het zelfs maar begint. Dit is de eerste ernstige blessure in mijn carrière, die mij niet alleen in het bewegen beperkte, maar ook meer dan een maand volledig uit het trainingsproces hield. Hoewel ik een groot optimist ben, is het voor mij onmogelijk om na te jagen waar ik me op heb voorbereid."

De twee wereldbekerwedstrijden worden eind januari gehouden in Heerenveen en de WK Afstanden staat in februari op het programma. Aan het EK Allround & Sprint, dat het internationale seizoen komend weekeinde opent, zou Yuskov al niet deelnemen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan