Live
Shop
Nieuws 11 jan 2021

Ter Mors neemt EK-ticket over van Schulting

Suzanne Schulting heeft zich afgemeld voor het EK Sprint van komend weekend in Heerenveen. Volgens Schulting past het toernooi niet in haar voorbereiding op de EK Shorttrack, die volgende week worden gehouden in het Poolse Gdansk.

Foto : Soenar Chamid

Jorien ter Mors stond als reserve op de deelnemerslijst en mag zich nu opmaken voor het Europese titeltoernooi. De Nederlandse ploeg bestaat verder uit Jutta Leerdam en Femke Kok. Schulting verdiende het startbewijs voor het EK Sprint op het WK Kwalificatietoernooi eind december in Thialf.

Afgelopen weken gaf de shorttrackster al aan dat ze het ticket 'zo lang mogelijk achter de hand wilde houden', voor het geval de EK Shorttrack zouden worden afgelast. "Ik vind het jammer dat ik nu niet aan de start kan verschijnen", zegt Schulting bij de NOS. "Soms moet je een bepaalde keuze maken, die niet altijd de leukste is, maar wel het beste voor je prestaties."

Een combinatie van beide EK's was sowieso niet mogelijk geweest vanwege de strenge 'bubbelregels'. Een schaatser mag de bubbel in Heerenveen niet tussentijds verlaten, maar er zijn wel verschillende instapmomenten voor het EK Allround & Sprint, de World Cups en de WK Afstanden. Na het EK Shorttrack zal Schulting de Nederlandse bubbel betreden voor de WK Afstanden (11-14 februari), ze plaatste zich voor zowel de 500 als de 1000 meter. 

Alles over het EK Allround & Sprint vind je op de toernooipagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan