Tickets
Shop
Natuurijs 19 jan 2021

Nieuw speelkleed laat kinderen Elfstedentocht beleven

Al 24 jaar moeten liefhebbers van schaatsen op natuurijs het zonder Elfstedentocht stellen. Een hele generatie is intussen opgegroeid zonder de Tocht der Tochten van dichtbij mee te maken. Dankzij het nieuwe speelkleed van City-Play kunnen kinderen nu thuis de Elfstedentocht beleven en deze unieke tocht leren kennen.

Met alle details van de Elfstedentocht is het een informatief, maar vooral ook een leuk speelkleed. Leerzaam voor de kids en herkenbaar voor de ouderen. Van het kanon bij Sloten, langs de vuurtoren door naar Workum. Via Bolsward naar Harlingen en met wat licht van de tractoren richting het keerpunt onder het bruggetje bij Bartlehiem door en via de scheve toren door naar de finish. Op de schaats, met de fiets of met de auto: het kan allemaal op het speelkleed van de Elfstedentocht.

Het speelkleed van de Elfstedentocht is de tweede speciale editie van de producent. Eerder maakte het bedrijf ruim twintig speelkleden van diverse steden en regio's in Nederland en een thema-editie van Circuit Zandvoort. Het Elfstedenkleed is 115 bij 175 cm groot en heeft een antislip onderzijde. Het kleed is als pre-order al te bestellen via speelkleed.nl. Per verkocht kleed doneert het bedrijf €1 aan een (kinder)ziekenhuis. 

Wil jij een van de eerste Elfstedenspeelkleden winnen? Wij geven er één weg in de Marathonschaatsquiz, die vanwege de afgelasting van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee deze week een Elfstedenthema heeft. Ga naar schaatsen.nl/marathonquiz, test je kennis en maak kans!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan