Tickets
Shop
Nieuws 18 jan 2021

Drontense ijsbaan sluit deuren definitief

De ijsbaan in Dronten blijft ook na deze winter gesloten. Dat maakte het management van de ijshal bekend in een mail naar de aangesloten verenigingen en leden. Als gevolg van de coronamaatregelen sloot de baan in oktober al de deuren voor de rest van het seizoen.

Foto : Neeke Smit

Het Leisure World Ice Center was na de sluiting van Flevonice in Biddinghuizen nog de enige kunstijsbaan in Flevoland. Het is de enige Nederlandse ijsbaan die volledig in private handen is en geen subsidies ontvangt. Voor het voortbestaan is met name de kerstvakantie ieder jaar een belangrijke periode. Dit jaar zijn alle overdekte ijsbanen sinds 14 december gesloten. 

De ijsbaan in Dronten is in 1998 gebouwd en is in die functie tot en met 2005 in gebruik geweest. Daarna is de hal een aantal jaar voor diverse andere activiteiten benut. In 2010 heropende de ijsbaan in zijn huidige vorm. Tijdens de verbouwing van Thialf verwelkomde de ijsbaan nog de Nederlandse schaatstop. 

"Wij hebben met veel plezier Leisure World Ice Center 10 jaar open gesteld voor recreatief publiek en schaatsverenigingen", licht het management haar besluit om definitief te sluiten toe. Bedrijfsleider Yvonne Obbema laat weten het besluit te betreuren. "Om bedrijfseconomische redenen is dit de enige beslissing is die het bedrijf kan nemen."

Door de coronamaatregelen is het niet langer rendabel om de ijsbaan open te houden, geeft ze aan. Er zijn momenteel geen inkomsten en wel vaste lasten. De verenigingen en leden die voor het begin van het seizoen abonnementen hebben afgenomen hebben hun geld terug gekregen. De onzekerheden rond het coronavirus en de anderhalvemetersamenleving en het verdere toekomstperspectief nopen het bedrijf de stekker er nu uit te trekken. 

Het bedrijf achter de ijsbaan is niet failliet. De eveneens in het complex gevestigde fitnessclub en de wielerspeciaalzaak blijven gewoon geopend. Er gaan ook geen banen verloren bij de sluiting van de ijshal. De baan blijft voorlopig gesloten. Voor de toekomst houdt het bedrijf alle opties open. Verkoop of verhuur behoort tot de mogelijkheden.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan