Tickets
Shop
Nieuws 18 jan 2021

AB Vakwerk stopt als hoofdsponsor gelijknamige marathonploeg

Marathonploeg AB Vakwerk moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Uitzendbureau AB Vakwerk heeft besloten om het na dit seizoen aflopende contract niet te verlengen. Het bedrijf blijft in een afgeslankte vorm wel aan de ploeg verbonden.

Foto : Vincent Riemersma

De groene pakken van de marathonploeg waren de afgelopen seizoenen niet aan de voorposten van het peloton weg te slaan. Met name het seizoen 2019/2020 was de ploeg uiterst dominant, met Gary Hekman en de broertjes Evert en Bart Hoolwerf die de zeges aaneenregen. Frank Vreugdenhil won de afgelopen jaren tweemaal achter elkaar de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. 

"We hebben een fantastische periode gehad de afgelopen zeven jaar", bevestigt teammanager Teun Breedijk. In 2014 kwam het bedrijf de marathonsport binnen. Na twee jaar met wisselend succes werd gekozen voor een frisse wind en werd een ploeg gebouwd rond Gary Hekman. Die aanpak leverde de afgelopen seizoen veel successen op. "AB Vakwerk heeft nu haar doelstellingen bereikt. Ze doen een stapje terug, maar blijven ons wel met een mooi bedrag ondersteunen."

Vanuit de ploeg was er begrip voor het besluit van AB Vakwerk, al nemen ze met pijn in het hart afscheid van de hoofdsponsor. Toch hopen de rijders dat ze bij elkaar kunnen blijven, als AB Vakwerk een stapje terug doet. "We hebben bij elkaar gezeten met het hele team", vertelt Breedijk. "De jongens hebben toen gelijk tegen elkaar gezegd: ‘We hebben nou zo’n mooi team, we willen wél zo bij elkaar blijven’. We hebben veel gewonnen, we hebben veel podiumplekken gehad met elkaar, we hebben ook verloren. Die jongens willen altijd gaan voor elkaar. Ik heb daar altijd een mooi gevoel bij gehad. Die onderlinge chemie, daar kon ik wel blij van worden."

Cosponsor
Ook AB Vakwerk zelf hecht er aan dat de ploeg bij elkaar kan blijven en wil daar graag in blijven bijdragen. “We zouden het heel mooi vinden om die club bij elkaar te houden, want het is een fantastisch team, dat nog vele meer kan bereiken”, aldus commercieel directeur Kasper van der Molen. Hij denkt hierbij aan een mogelijk gedeeld sponsorschap, maar staat ook open voor een volledige overname.

"Wij willen heel graag dat de ploeg in stand kan blijven. Dat is ons belang, ook naar de jongens toe. Er is ons alles aan gelegen om er een hele mooie andere naam bij te betrekken, dat zou het mooiste zijn." Breedijk is intussen al druk op zoek naar nieuwe geldschieters. Een zoektocht die na een verloren marathonseizoen een uitdaging vormt. Hij is hoopvol dat hij snel goed nieuws naar buiten kan brengen. "Er worden al gesprekken gevoerd. We hebben een mooi product in de aanbieding, dus het gaat ons vast lukken."

AB Vakwerk bestond voor dit seizoen naast Vreugdenhil, Hekman en Evert en Bart Hoolwerf uit Willem Hoolwerf (neef van) en Luc ter Haar. De 36-jarige Vreugdenhil zegt de sport na deze winter vaarwel. De andere schaatsers kijken na een korte rustperiode alweer uit naar de zomer. Breedijk: "De drive voor volgend seizoen is er. Het is verbazingwekkend hoe ze het weer oppakken. Er komt ook weer een fiets- en skeelerseizoen en ook daar liggen weer doelstellingen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan