Tickets
Shop
Nieuws 26 feb 2021

Van Zundert: 'Ik zie dit als een goede ervaring waar ik weer van kan leren'

Waar de Lutz een dag eerder op de korte kür de sleutel tot succes was voor Lindsay van Zundert, zorgde de sprong op vrijdag voor een lichte domper aan het einde van de Challenge Cup. Op het ijs van De Uithof in Den Haag kwam Van Zundert twee keer ten val op de lange kür. Maar het chagrijn maakte alweer gauw plaats voor blijdschap vanwege het verder geslaagde toernooi.

Foto : Soenar Chamid

In de kiss & cry na de lange kür bespreekt Van Zundert met coach Jorik Hendrickx wat er zojuist is misgegaan. Op het stoeltje doet de kunstschaatsster na hoe ze een draai had moeten maken. De afsprong voor de drievoudige Lutz, de eerste sprong in haar programma, zette ze te schuin in waardoor ze hem niet meer kon houden. Ze kwam ten val en kon de combinatie met een Toeloop niet volbrengen. Na een geslaagde triple Flip kwam vervolgens de herkansing voor de triple Lutz. Ook deze keer ging Van Zundert onderuit waardoor ze een van de combinatiesprongen mist. In de rest van haar elegante kür toont ze haar klasse met mooie pirouettes.

Met een score van 101,99 punten eindigt Van Zundert op plaats zes en in het eindklassement zakt ze van de vierde naar zesde plaats met een totaalscore van 161,00 punten. "Ik vind het heel jammer, want ik had de vrije kür graag beter willen doen", zegt ze na afloop teleurgesteld. Na de ontlading van het behalen van de WK-score op de korte kür voelde ze vandaag evengoed gezonde spanning. "Ik had geen trilbenen of zoiets, maar wel zenuwen. Maar die heb ik ook nodig om te kunnen presteren. Het zou wel kunnen dat ik de kür te goed wilde doen en er niet helemaal met mijn hoofd bij was. Omdat ik de Challenge Cup goed wilde afsluiten. Ik zie dit als een goede ervaring waar ik weer van kan leren. Bovendien heb ik mijn doel behaald, dat is goed gekomen."

Uitdagen
In november verbrak Van Zundert de samenwerking met coach Ans Bocklandt en koos ze voor een nieuw pad met Carine Herrygers en Hendrickx. Sindsdien traint de Brabantse dagelijks in Eindhoven met onder anderen Loena Hendrickx, het zusje van Jorik. "Eerst had ik niet echt een trainingsmaatje, dus het was wel moeilijk om mezelf steeds te motiveren", vertelt Loena, die dit seizoen terugkeerde na bijna twee jaar blessureleed. "Het is ook gewoon heel leuk dat je iemand hebt om naar op te kijken en mee kan concurreren op de training. Wij dagen elkaar uit." Het tweetal kan zich nu samen voorbereiden op de WK Kunstrijden in Stockholm, al moet Van Zundert nog tot maandag wachten op de officiële selectie. 

Het chagrijn van de mindere vrije kür maakt dan ook al snel weer plaats voor blijdschap over de geslaagde missie van deze Challenge Cup. "Ik vond het een hele leuke wedstrijd en ik heb er zeker van genoten", glundert Van Zundert. Al omgekleed en wel staat ze de pers te woord aan het einde van de middag. De Etten-Leurse mag de Haagse kunstrijbubbel uit en richting huis. "Ik moet nog voor school wat dingen afmaken. Het normale leven gaat weer verder", lacht de 16-jarige vmbo'er. 

Loena Hendrickx behield haar leidende positie en schreef de Challenge Cup supported by Rabobank op haar naam. De 21-jarige Belgische haalde 134,91 punten op de vrije kür en won met een straatlengte voorsprong op de concurrentie met een totaalscore van 204,68 punten. Ze verbetert haar persoonlijk record met een halve punt en passeert pas voor de tweede keer de magische 200-puntengrens. Emmy Ma uit Taiwan werd tweede (177,29 punten) en Emilea Zingas uit Cyprus steeg na een zeer sterke lange kür van de vijfde naar de derde plaats (171,30 punten). 

Klik hier voor de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan