Tickets
Shop
Nieuws 23 feb 2021

Geen Britse shorttrackers bij het WK Shorttrack in Dordrecht

De Britse shorttrackers zullen volgende week niet meedoen aan het WK Shorttrack in Dordrecht. Vanwege reisrestricties omtrent het coronavirus en de Britse variant ervan mogen er geen Britten naar Nederland afreizen. "Dit is een hele grote teleurstelling."

Foto : Sander Chamid

Elise Christie, Holly Hoyland en Niall Treacy zouden het Verenigd Koninkrijk tijdens het WK in Dordrecht vertegenwoordigen, maar kregen onlangs te horen dat ze niet welkom zijn. Christie, kopvrouw van de Britten en drievoudig wereldkampioene, is er kapot van. "Dit is één van mijn laatste jaren als topsporter en ik had er heel lang naar uitgekeken om het seizoen toch nog positief te kunnen afsluiten", zegt ze op haar Instagrampagina.

De Britse ploeg was er vorige maand ook al niet bij in Gdansk, waar het EK Shorttrack werd verreden. Vanwege de coronaperikelen en de reisrestricties zag de Britse bond geen mogelijkheden om naar Polen te gaan. "Hoewel we er heel veel tijd en energie in hebben gestopt om de selectie daar te krijgen, is het vanwege het extreem lage aantal vluchten en de constant veranderende internationale regels te moeilijk geworden", meldde de bond destijds in een verklaring.

Eerder was al bekend dat China, Japan en Zuid-Korea ontbreken op de lijst met deelnemende landen. Die drie landen stonden ook niet aan de start van de afgelopen WK Afstanden in Heerenveen. De Zuid-Koreaanse schaatsbond achtte een reis naar Nederland niet veilig genoeg vanwege de coronapandemie. China en Japan hadden zich aanvankelijk wel aangemeld voor de WK Shorttrack, maar hebben zich teruggetrokken. De Canadese Kim Boutin heeft zich eveneens afgemeld voor het wereldkampioenschap, zij richt zich volledig op de Olympische Spelen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan