Tickets
Shop
Nieuws 02 dec 2021

Update: Bianca Bakker mist restant Trachitol Trophy

Met grote voorsprong heeft Elisa Dul de openingswedstrijd van de Trachitol Trophy op haar naam geschreven. De finale van de wedstrijd in Utrecht werd ontsierd door een valpartij van Bianca Bakker en Janet Beers. Paulien Verhaar en Maaike Verweij eindigden als tweede en derde.

Foto : Neeke Smit

De overwinning in Utrecht leverde Dul een schamele tien punten in het klassement om de Trachitol Trophy op. De wedstrijd op de Vechtsebanen kende dan ook een kalm koersverloop. Ideaal voor een sprintster als Dul. "Iedereen hield zich toch een beetje in voor de dagen die nog komen", sprak de rijdster van Team Zaanlander na afloop. "Voor mij zou het goed zijn als het de volgende dagen eenzelfde koers wordt." Met slechts Verweij als ploeggenote kunnen ze immers niet op elke kopgroep reageren.

De eerste wedstrijd van de vierdaagse is dus met name belangrijk voor het sprintklassement. De strijd om het prachtige pillenpak werd door de vrouwen serieus genomen. Na de eerste wedstrijddag kent deze nevencompetitie een gelijke stand aan de top. Verhaar, Arianna Pruisscher en Jessica Merkens hebben ieder zeven punten. 

"Ik had een doel voor vandaag: ik wilde die tussensprints pakken", aldus Verhaar, die maandenlang last heeft gehad van de gevolgen van een coronabesmetting. "Het was maar de vraag hoe ik hier zou staan, maar bij mijn eerste wedstrijd in Heerenveen ging het al zo goed. Dat smaakte naar meer. Met onze snelheid zit het wel goed, dus daarom was dit een mooi doel. Eigenlijk wilde ik maar een dag rijden, omdat ik volgende week me bij de Holland Cup wil plaatsen voor het OKT. Maar nu ik dit pak heb en zo goed sta in het klassement, denk ik dat ik er wel een dag aan vast ga knopen." 

Update 3 december 11:30 uur:
De gevolgen van de valpartij in de slotronde van de wedstrijd van donderdagavond waren groot. Bianca Bakker bleef lange tijd op het ijs liggen en werd uiteindelijk met de brancard van het ijs gehaald. De Friese sprintster, voorafgaand aan de vierdaagse een outsider voor de dagzeges, had last van haar rug en longen. Ze laat het restant van de wedstrijden dit weekend aan zich voorbij gaan. Janet Beers hield aan de crash in de laatste bocht naast een beurs gevoel ook een slecht humeur over. De West-Friese schaatsster van OCRE-Haak zag een zekere podiumplaats in rook opgaan. 

Tussenstand algemeen klassement:
1. Elisa Dul                  10,1
2. Paulien Verhaar    9
3. Maaike Verweij      8

Tussenstand sprintklassement:
1. Paulien Verhaar           7
2. Arianna Pruisscher    7
3. Jessica Merkens         7


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan