Tickets
Shop
Nieuws 12 apr 2021

Team Sportchalet Viehhofen ongewijzigd het nieuwe seizoen in

Team Sportchalet Viehhofen en het beloftenteam Groenehartsport.nl gaan het komende seizoen met dezelfde marathonschaatsers verder als het afgelopen seizoen. Na een seizoen zonder wedstrijden kijken beide teams ernaar uit om deze winter weer met elkaar te mogen koersen.

Team Sportchalet Viehhofen bestaat net als vorig schaatsseizoen uit Timo Verkaaik, Christiaan Hoekstra, Niels Overvoorde, Marc Middelkoop, Tom den Heijer en Wabe de Rooij. Voor Verkaaik, Hoekstra en Middelkoop wordt dit het derde seizoen dat zij met elkaar rijden. Overvoorde maakte vorig seizoen de overstap van AB Vakwerk, terwijl Den Heijer en De Rooij het afgelopen jaar zouden debuteren in de topdivisie. Het coronavirus gooide echter roet in het eten.

Ook het beloftenteam Groenehartsport.nl kijkt uit om met elkaar marathons te kunnen rijden en ook dit jaar bestaat het team uit Rienk Engele, Douwe Boonstra, Richard van Schie en debutant Leon Wenteler. Beide teams trekken in de zomer en winter samen op tijdens trainingen. Zo’n twee á drie keer per week wordt er gezamenlijk getraind, waardoor het beloftenteam zich op kan trekken aan het niveau van de topdivisie mannen en door de grote van de ploeg de trainingen goed uitgevoerd kunnen worden.

Een kleine wijziging vond er plaats in het begeleidingsteam. Ploegleider Mario Donker gaf onlangs aan te stoppen en er is gekozen niet op zoek te gaan naar een vervanger, waardoor het begeleidingsteam voor zowel het beloften- als topdivisieteam aankomend jaar uit Kurt Wubben, Linda Bouwens en Aad de Haas bestaat. Hoofdsponsoren van het topdivisie team, Sportchalet Viehhofen, PGM Bakker en Stehmann Sport hebben ondanks een lastig coronajaar aangegeven de ploeg graag weer te ondersteunen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan