Tickets
Shop
Nieuws 01 apr 2021

China maakt begin met tiendaagse testserie voor Winterspelen 2022

De organisatoren van de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing hebben donderdag een reeks testevenementen gelanceerd. Het gaat om een testserie van tien dagen op vijf verschillende locaties van de Olympische en Paralympische Spelen, met wedstrijden in onder meer ijshockey, schaatsen, kunstrijden en curling. Alle deelnemers hebben de Chinese nationaliteit vanwege de reisbeperkingen door de coronapandemie.

Foto : Sander Chamid

De testwedstrijden worden beschouwd als een belangrijke stap in de voorbereiding op de Winterspelen. "In deze coronatijden is het een heel grote uitdaging om de Winterspelen soepel te laten verlopen", erkende een topfunctionaris van het organisatiecomité. Een van de maatregelen op de sportlocaties om het coronavirus te beteugelen, is het gebruik van wanden van plexiglas in de mixed-zones om sporters en mediavertegenwoordigers van elkaar gescheiden te kunnen houden.

Oproepen van mensenrechtenorganisaties tot een boycot van deze testserie en de komende Olympische Spelen, vanwege de manier waarop de Oeigoeren en andere etnische minderheden behandeld worden door de Chinese overheid, hebben vooralsnog niets uitgehaald. Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), liet half maart nog optekenen dat 'een olympische boycot nooit iets heeft opgeleverd'.

China, dat ook wordt bekritiseerd wegens de onderdrukking in Hongkong, heeft de oproep tot een olympische boycot verworpen. Volgens de Chinese autoriteiten gaat het om pogingen om politiek te vermengen met sport.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan