Tickets
Shop
Corona 20 apr 2021

Avondklok stopt op 28 april, beslissing versoepelen sporten op 3 mei

Het demissionair kabinet heeft op dinsdagavond aangekondigd dat de avondklok vanaf woensdag 28 april 04.30 uur vervalt. De terrassen mogen vanaf die datum van 12.00 tot 18.00 uur open, met strikte voorwaarden waaronder maximaal 50 personen per terras en maximaal twee gasten per tafel buiten het eigen huishouden. Terrassen bij sportaccommodaties zijn uitgesloten van deze heropening. Thuis mag je vanaf 28 april maximaal twee personen van 13 jaar of ouder één keer per dag ontvangen. Voor winkels (waaronder dus ook sportwinkels) is geen afspraak vooraf meer nodig, de overige regels blijven voorlopig gehandhaafd.

Deze versoepelingen gelden als eerste stappen in het vijfstappen openingsplan van het kabinet. De tweede stap in het openingsplan met versoepelingen voor binnen en buiten sporten staat op z'n vroegst op dinsdag 11 mei gepland. Het kabinet maakt op maandag 3 mei bekend of deze tweede stap gezet kan worden.

Op de website rijksoverheid.nl vind je een overzicht van alle maatregelen. Specifiek voor de sport blijven deze eerder genomen regels van kracht tot en met datum:

  • accommodaties voor binnensport blijven dicht, sporten kan alleen buiten;
  • sporten voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder mag alleen als onderling 1,5 meter afstand te houden is;
  • kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club;
  • jongvolwassenen van 18 tot en met 26 jaar mogen op sportaccommodaties buiten sporten. Of wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Gezamenlijk sporten voor deze groep op andere locaties buiten is onder begeleiding toegestaan op initiatief of in opdracht van de gemeente;
  • volwassenen vanaf 27 jaar mogen op sportaccommodaties buiten gezamenlijk sporten met maximaal vier personen. Sporten voor deze groep op andere locaties buiten is onder begeleiding toegestaan met maximaal vier personen op initiatief of in opdracht van de gemeente (exclusief trainer);
  • sportkantines, kleedkamers en douches blijven dicht.

De komende periode gaan veel Nederlanders inlineskaten. Houd hierbij rekening met de coronaregels. En draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers. Via schaatsen.nl/corona en knsb.nl/corona houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en de gevolgen voor het schaatsen en inlineskaten.

Reeks topsportevenementen inlineskaten vanaf 30 april
Het ministerie van VWS heeft onlangs akkoord gegeven voor het organiseren van topsportevenementen voor inlineskaters. Het gaat om twaalf wedstrijddagen met tien baan- en wegwedstrijden en vijf marathons op afgesloten terreinen. De wedstrijdcyclus wordt afgewerkt in de periode van vrijdag 30 april tot en met zaterdag 19 juni.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan