Live
Shop
Nieuws 24 sep 2020

Wolf volgt Bouwman op als bondscoach van Duitsland

De DESG heeft Jenny Wolf aangesteld als nieuwe bondscoach van het Duitse schaatsteam. De 41-jarige oud-topsprintster volgt daarmee de Nederlander Erik Bouwman op, die in juli te horen kreeg dat zijn contract op 31 juli beëindigd zou worden. "Ik zie het als een enorme uitdaging", aldus Wolf.

Foto : Soenar Chamid

Wolf, die in haar schaatscarrière vijf keer wereldkampioene werd op de 500 meter, heeft een contract getekend tot en met 2026 en is naast haar job als bondscoach tegelijkertijd de aanvoerster van de zevenkoppige trainerscommissie. Deze commissie bestaat naast Wolf uit Gunda Niemann-Stirnemann, Andreas Behr (beide Erfurt), Andreas Kraus (Inzell), Uwe Hüttenrauch (Berlijn), André Hoffmann (Dresden) en Tony Seidenglanz (Chemnitz). 

"Deze reorganisatie is een keerpunt", stelt de onlangs verkozen voorzitter Mathias Große. "We hebben geleerd van de fouten uit het verleden en zullen het absolute prestatie-idee centraal stellen bij onze herstart. Ik ben erg blij dat alle betrokkenen zullen samenwerken om een nieuwe stap te zetten." Wolf ziet haar nieuwe job als een 'enorme uitdaging' en kan niet wachten om aan het avontuur te beginnen. "Mijn eerste taak is om continuïteit te brengen bij de trainers en de sporters", vertelt ze.

De 41-jarige Wolf wil de komende jaren werken aan een nieuw concept om medaillekandidaten te creëren, maar heeft ook doelen voor de korte termijn. "We hebben nog steeds topsporters die internationaal goed presteren. Ik ga ervan uit dat ze binnen een kleine 500 dagen goed zullen presteren op de Olympische Spelen van Peking. Of medailles mogelijk zijn? Ja, dat denk ik wel."

Opschudding
Große heeft sinds zijn aantreden al voor de nodige opschudding in het Duitse schaatsen gezorgd. Eén van zijn eerste wijzigingen binnen de organisatie was het ontslag van bondscoach Erik Bouwman. De 47-jarige Nederlander was de afgelopen twee jaar de coach van de nationale langebaanploeg en had het geregeld aan de stok met Claudia Pechstein, de partner van Große. Bouwman was uitgesproken tegenstander van de aanstelling van Große, die volgens hem 'grote gevolgen' zou hebben. 

Andere veranderingen die Große heeft geïnitieerd zijn het aanstellen van Gunda Niemann-Stirnemann en Andreas Behr als prestatiemanagers en het oprichten van een ideeënbus voor verbeteringen en suggesties. Daarnaast heeft Große nu hij daadwerkelijk tot voorzitter is gekozen ook een nieuwe hoofdsponsor aan de bond weten te verbinden. Het contract met de B&O Group zal lopen tot en met de Olympische Spelen van 2026. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan