Tickets
Shop
Nieuws 26 sep 2020

Van Zundert behaalt zevende plaats op Nebelhorn Trophy

Lindsay van Zundert heeft deze week een uitstekend seniorendebuut gemaakt in Oberstdorf. Op de Nebelhorn Trophy eindigde de 15-jarige Etten-Leurse op de zevende plaats met een totaal score van 141,93 punten. Het nieuwe Nederlandse ijsdanspaar Hanna Jakucs/Alessio Galli werd zesde.

Het seizoen van Van Zundert zou aanvankelijk beginnen met de Junior Grand Prix, maar vanwege de coronapandemie besloot de ISU om een streep door die wedstrijdreeks te zetten. Zodoende werd de eerste wedstrijd van seizoen gelijk haar debuut bij de senioren. In het Zuid-Duitse Oberstdorf startte Van Zundert donderdag als jongste deelnemer in een veld van 22 kunstschaatssters. 

Op de muziek van Alegria, uit de gelijknamige Cirque du Soleil-voorstelling, begon ze haar korte kür met een drievoudige Loop, gevolgd door een van de moeilijkste combinaties: een triple Lutz-triple Toeloop. Die sprongen waren weliswaar niet helemaal zuiver, maar de dubbele Axel in de tweede helft van de kür was wel foutloos. Van Zundert liet een energieke en elegante kür zien, gemaakt door choreograaf Benoit Richaud, met fraaie pirouettes en had zichtbaar plezier op het ijs.

Op zaterdag stond de lange kür op het programma. Van Zundert schaatste een moderne choreografie van haar Belgische coach Ans Bocklandt. Een val op de drievoudige Loop herstelde ze door die sprong daarna gelijk goed te landen. Met een score van 90,28 punten werd ze tiende op de vrije kür, maar behield de zevende plek. De gouden medaille ging naar Eva-Lotta Kiibus (173,53 punten) uit Estland. De Zwitserse Alexia Paganini zakte een plaats naar het zilver (168,85 punten) terwijl Jenni Saarinen uit Finland het podium beklom na een goede vrije kür (163,87 punten).  

De Hongaarse Jakucs en haar Italiaanse partner Galli komen dit seizoen voor het eerst uit voor Nederland. Het ijsdanspaar bracht vrijdag een energieke ritmische dans ten tonele op de muziek van Dolly Parton. Het programma met enkele schoonheidsfouten leverde een score op van 47,07 punten en daarmee stond het paar op de zesde en laatste plaats. De vrije dans op zaterdag kon daar geen verandering in brengen, het duo scoorde een totaal van 124,98 punten. Het Tsjechische paar Natalie Taschlerova/Filip Taschler verdedigde de eerste plaats van verve en behaalde een puntentotaal van 163,62. Het zilver ging naar het Britse duo Sasha Fear/George Waddell (151,43 punten), die een plekje steeg ten koste van Darya Popova/Volodymyr Byelikov (148,60 punten).

Bij de mannen schreef Deniss Vasiljevs vrijdagmiddag de Nebelhorn Trophy op zijn naam. Na de korte kür stond Vasiljevs op de vijfde plaats, maar de Let won de lange kür en liet zijn concurrenten achter zich met een totaalscore van 233,08 punten. De Italiaan Gabriele Frangipani behield zijn tweede plaats (231,65 punten) en de Nikolaj Majorov uit Zweden klom van de zesde plek naar het brons met 218,07 punten. De Duitser Paul Fentz, die na de korte kür aan de leiding ging, duikelde naar plaats zes in het eind klassement. 

In het paarrijden ging de overwinning naar Rebecca Ghilardi/Filippo Ambrosini uit Italië. Zij veranderden een bronzen medaille in goud na de vrije kür en versloegen de Duitse Annika Hocke/Robert Kunkel met een miniem verschil (154,61 om 154,26 punten). De derde plaats ging naar het Franse paar Cleo Hamon/Denys Strekalin met 144,06 punten. Minerva-Fabienne Hase/Nolan Seegert, een van de favorieten, moest zich terugtrekken voor de vrije kür. Het Duitse duo stond op de eerste plek na de korte kür op donderdag. 

Klik hier voor de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan