Tickets
Shop
Nieuws 23 sep 2020

Team Fortune Coffee voegt Bob de Jong toe aan begeleidingsteam

Team Fortune Coffee heeft haar begeleidingsteam versterkt met Bob de Jong. De 43-jarige olympisch kampioen van Turijn reed in het verleden vijf seizoenen in het marathonpeloton. De vrouwenploeg van Fortune Coffee maakt deze winter haar debuut in de Topdivisie en heeft tevens een beloftenteam.

De Jong voegt zich als begeleider bij ploegleiders Remco de Mik en Gé Wijnands. In het seizoen 2017/2018 was De Jong assistent-trainer van de Zuid-Koreaanse schaatsploeg. Na de Olympische Spelen in PyeongChang ging hij eenzelfde avontuur aan in China. In zijn eerste jaar als assistent kwam De Jong met drie Chinese teams naar Nederland om marathons rijden. De Jong zou bij de Chinese bond blijven tot en met de Spelen van 2022 in Beijing, maar in februari werd bekend dat hij was teruggekeerd naar Nederland. 

Bij Team Fortune Coffee zal De Jong zijn ervaring uit zijn tijd bij marathonploeg BAM over kunnen brengen. Van seizoen 2010/2011 tot en met 2013/2014 maakte hij deel uit van die groene brigade. Fortune Coffee begon vorig seizoen als nieuwe ploeg in de beloftendivisie en zet na een succesvolle winter een stapje omhoog. De Topdivisieploeg bestaat uit Brit Qualm, Claudia Oranje, Rosalie Huisman en Floortje Mackaij. Bij de beloften verschijnen Heleen van der Hulst, Eva van Til, Iris Tiben en Madelief de Jong op het ijs.

"We verwachten veel van Bob te leren en zijn erg blij dat hij er voor open staat om ons af en toe te komen helpen", meldt de ploeg op hun sociale mediakanalen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan