Live
Shop
Nieuws 26 sep 2020

Stijn Desmet zegeviert op openingswedstrijd KNSB Cup

Na de eerste mass startwedstrijd van het seizoen op vrijdag heeft ook het startschot geklonken voor de shorttrackers. In Heerenveen werd zaterdag de openingswedstrijd van de KNSB Cup verreden, waar een groot deel van de nationale selectie aan deelnam tussen de talenten.

Foto : Neeke Smit

Terwijl de recreanten en een aantal marathonploegen hun rondjes reden op de 400-meterbaan was het middenterrein van Thialf het decor van de eerste shorttrackwedstrijd van het seizoen. De helft van de rijders uit de nationale shorttrackploeg van bondscoach Jeroen Otter stond aan de start. Een aantal shorttrackers, waaronder Suzanne Schulting, verkoos de trainingswedstrijd op de langebaan, die direct na het shorttrack begon, boven de races op de 111-meterbaan.

Als enige vrouw in de A-divisie kwam Rianne de Vries er zaterdagmiddag niet aan te pas tussen haar ploeggenoten en de rijders van de KNSB Talent Teams. De 1000 meter werd gewonnen door de Belg Stijn Desmet, die samen met zijn zus Hanne meetraint met het Nederlandse team. Hij hield Jens van 't Wout en Itzhak de Laat achter zich.

Routiniers Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma waren veroordeeld tot de B-finale waarin ze Teun Boer voor zich moesten dulden. De bondscoach kon wel genieten van de jonge talenten die de strijd aangingen met zijn rijders. "Dit soort wedstrijden in Nederland is een crime voor Sjinkie", grijnst Otter. "Hij vindt hier geen zak aan. Maar misschien was dit wel de eerste en tevens laatste wedstrijd van het seizoen dus ik vond het belangrijk dat hij hier stond."

In de B-divisie werd Xandra Velzeboer derde achter Daan Kos en Warre Van Damme uit België. 's Ochtends kwamen de drie andere divisies in actie. De C-divisie werd gewonnen door Brian van Riet, hij klopte Fabian Radt en Noah van Riet. Rinze Koenen zegevierde in de D-divisie en versloeg Robin Metz en Jacob Ouweneel. In de E-divisie kwam Colin Breed als eerste over de finish, voor Birgit Radt en Sophie Nijboer.

Klik hier voor de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan