Het landelijke skeelerseizoen zit er na het Daikin NK Marathon in Zandvoort op, maar op regionaal niveau houden verschillende competities deze maand nog wedstrijden. De Free-wheel Inline Cup Oost kende woensdag haar laatste wedstrijd. Ronald Haasjes won zijn tweede wedstrijd en wist daarmee ook het eindklassement veilig te stellen.

De Free-wheel competitie kon deze zomer op een sterk deelnemersveld rekenen. Nadat de landelijke wedstrijden voor een groot deel uitgesteld en afgelast waren, was de oostelijke competitie de eerste die weer een wedstrijd organiseerde. In Heerde ging de overwinning begin juli naar Crispijn Ariëns en Manon Kamminga. Naast Haasjes (twee keer) wonnen ook Gerwin Smit, Marijke Groenewoud en Gerline Crediet. 

Bij de vierde en laatste wedstrijd in Nijeveen wist Haasjes na een wedstrijd over 85 ronden solo over de meet te komen. Ruben Ligtenberg won de sprint van de achtervolgende groep van Ruurd Dijkstra. Dankzij zijn twee overwinningen won Haasjes het klassement met ruime voorsprong op Arno Kruims en Ligtenberg. Bij de vrouwen waren er slechts drie deelnemers en ging Crediet met de zege aan de haal voor Lisan van der Linde en Lotte Veenstra. Crediet won ook het eindklassement, met Veenstra en Van der Linde op de plaatsen twee en drie. 

Bekijk hier de volledige uitslagen.