Tickets
Shop
Nieuws 23 sep 2020

Rempel aan de slag als assistent-coach bij Canadese bond

Shannon Rempel gaat aan de slag als assistent-coach bij de Canadese schaatsbond. De tweevoudig olympiër zal zowel de nationale ploeg als de zogeheten NextGen-schaatsers begeleiden richting de Olympische Spelen van 2022 en verder.

Foto : Sander Chamid

De 35-jarige Rempel wordt de rechterhand van Mark Wild en Remmelt Eldering, de nationale coaches van respectievelijk de sprinters en de allround vrouwenploeg, en zal de schaatsers helpen in de voorbereiding op nationale en internationale wedstrijden. Sinds 2003 is Rempel als coach al betrokken bij de lokale vereniging Calgary Grizzlies, maar nu zet ze de stap naar een hoger niveau. 

Rempel stond tweemaal op de Olympische Spelen en veroverde in 2006 olympisch zilver op de ploegenachtervolging samen met Kristina Groves, Clara Hughes, Cindy Klassen en Christine Nesbitt. Een jaar later werd Canada wereldkampioen op de team pursuit. In 2018 zette Rempel een punt achter haar sportieve loopbaan na bijna twee decennia lang op internationaal niveau te hebben geschaatst. 

"Ik ben zo enthousiast over de mogelijkheid om te werken met een ongelooflijk getalenteerde groep atleten, naast uitzonderlijke coaches en ondersteuningsteam binnen Speed Skating Canada", zegt Rempel over haar aanstelling. "Ik heb er altijd van gedroomd om op topniveau te coachen, dus ik kijk erg uit naar deze nieuwe rol en om mijn kennis en ervaring met dit team te kunnen delen."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan