Tickets
Shop
Fans 07 sep 2020

Nederland doet aanvraag voor diverse schaatstoernooien

Ook de komende jaren kan de Nederlandse schaatsfan zich verheugen op titeltoernooien in eigen land. Dat blijkt uit de meest recente publicatie van de Internationale Schaatsunie waarin de aanvragen voor de grote schaatswedstrijden opgesomd worden. Nederland heeft zich tot en met 2025 voor meerdere toernooien kandidaat gesteld.

Voor de komende twee seizoenen heeft Nederland al de nodige wedstrijden in huis gehaald. Aankomend seizoen staan de EK Allround & Sprint, de World Cup finale en het WK Shorttrack in Nederland gepland. Voor het olympische seizoen 2021/2022 zijn de EK Afstanden en opnieuw de wereldbekerfinale al toegekend. 

De nieuwe aanvragen die de KNSB bij de ISU heeft ingediend zijn voor de WK Afstanden van 2023, de EK Afstanden van 2024, het WK Allround & Sprint van 2024 en het EK Allround & Sprint van 2025. Al deze wedstrijden zouden in Heerenveen moeten plaatsvinden.

In het shorttrack zijn aanvragen gedaan voor het EK van 2024 of 2025 in Dordrecht en het WK van 2024 of 2025 in Rotterdam. In het geval dat de aanvraag wordt goedgekeurd zou het de derde keer worden dat Rotterdam het WK Shorttrack organiseert, na 2017 en 2021. Dordrecht was in 2015 en 2019 ook al gastheer van het EK en organiseerde diverse World Cups. 

Voor al deze toernooien hebben de Nederlanders concurrentie van andere landen. Met name de Polen zetten de komende jaren in op veel toernooien, in onder meer Tomaszów Mazowiecki en Gdansk (alleen shorttrack), maar ook op de nog te overdekken ijsbaan van Zakopane. Opvallend genoeg zijn er voor het WK Allround & Sprint van 2024 meer kandidaten dan voor de WK Afstanden van datzelfde jaar. De strijd voor de WK Afstanden gaat tussen Hamar, Calgary, Salt Lake City en Tomaszów Mazowiecki. Op Calgary na hebben zij ook op het combinatie-WK ingezet, net als Minsk, Heerenveen en Inzell. 

Bekijk hier het volledige overzicht van aanvragen (ook voor kunstrijden en synchroonschaatsen). De ISU zal naar verwachting in oktober dit jaar de voorlopige toewijzingen bekendmaken. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan