Tickets
Shop
Nieuws 13 sep 2020

IJsbaan Calgary gesloten wegens technische problemen

De Canadese schaatsers moeten het voorlopig doen zonder ijs op de Olympic Oval in Calgary. Het is niet het coronavirus dat voor beperkingen zorgt, maar technische mankementen aan de ijsbaan. Naar verwachting duurt het minstens zes weken voordat de problemen zijn verholpen.

De problemen met de ijsbaan zorgen voor vertraging van de seizoensstart, die gepland stond voor het weekend van 15 oktober. Dan zouden namelijk de Canadese kampioenschappen plaatsvinden. Bij dat toernooi zouden ook de World Cup-tickets voor de eerste helft van het seizoen worden verdeeld. In het tweede weekend van december zou Calgary ook gastheer zijn van de vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd is echter afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. 

De verouderde ijsbaan, die dateert van de Olympische Spelen van 1988, heeft de afgelopen jaren vaker steeds meer moeite om op te boksen tegen de nog snellere ijsbaan in Salt Lake City. De twee ijsbanen vochten jarenlang een strijd uit wie de meeste wereldrecords op zijn naam had. Sinds februari van dit jaar, toen de WK Afstanden in Salt Lake City waren, zijn alle records op de traditionele afstanden op de Amerikaanse ijsbaan verreden. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan