Het coronavirus heeft toegeslagen bij het Hongaarse shorttrackteam. Sandor Shaolin Liu heeft positief getest op het virus. De Europees kampioen van 2019 heeft geen ziekteverschijnselen en zit in quarantaine.

In een interview met het Hongaarse Nemzeti Sport meldt de olympisch kampioen aflossing dat hij verrast was dat zijn coronatest positief terugkwam. "Ik begrijp niet hoe ik besmet heb kunnen raken. Ik heb heel erg op de regels gelet, in alle kleine dingen. Ik ben nergens anders heen geweest dan de trainingen", vertelt Liu, die dit weekend zou meedoen aan de Hongaarse kampioenschappen baanwielrennen.

Hoewel de 24-jarige shorttracker graag door was blijven trainen op de hometrainer in zijn appartement, heeft hij van de doctoren het advies gekregen om volledige rust te houden. "Ik sta onder strikte medische supervisie, neem vitamines, drink veel water en wacht tot de quarantaineperiode voorbij is." De onderbreking van zijn trainingsarbeid komt hem ondanks de afgelasting van de eerste twee wereldbekers ongelegen. "Ik was goed in vorm en de beste van het team de afgelopen tijd. Het geeft een naar gevoel dat ik deze stijgende lijn niet kan doorzetten."

Liu, die zijn tijd voornamelijk doorbrengt met het kijken van series, geeft de jeugd nog een dringend advies: "Pas op jezelf en op de ouderen! De meeste jongeren hebben een sterk lichaam waardoor de kans groot is dat het virus zonder symptomen wordt overgedragen. Laten we echt oppassen en zorgen dat het virus niet doorgeven aan anderen."