Het schaatsseizoen is begonnen, en er staat meteen een druk weekend voor de boeg. De kunstschaatsers en shorttrackers komen voor eerst in actie sinds de afgelasting van de WK's in maart. Op de langebaan wordt de eerste mass start van dit seizoen verreden. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Nebelhorn Trophy (23 t/m 26 september)
In het Duitse Oberstdorf wordt deze week de eerste internationale kunstschaatswedstrijd in Europa verreden. Normaliter zou het seizoen al in volle gang zijn met de Junior Grand Prix, maar die reeks werd afgelast vanwege het coronavirus. De Nebelhorn Trophy maakt deel uit van de ISU Challenger Series en is een van de meest prominente kunstschaatsevenementen ter wereld. De Nederlandse rijders die in actie komen, zijn Lindsay van Zundert en het ijsdanspaar Hanna Jakucs en Alessio Galli. De Nebelhorn Trophy is te volgen via deze livestreams. Klik hier voor meer informatie. 

Mass start competitie 1 (25 september)
Op het ijs van de Elfstedenhal wordt vrijdag de nationale mass start competitie afgetrapt. Het is de eerste van in totaal zes wedstrijden. De deelnemerslijsten in Leeuwarden zijn goed gevuld met schaatsers uit verschillende disciplines. Vanwege de coronamaatregelen is de aanwezigheid van publiek helaas niet toegestaan. Meer informatie vind je hier

Openingswedstrijd KNSB Cup shorttrack (26 september)
Op zaterdag worden de benen voor het eerst getest door de shorttrackers. Tijdens deze openingswedstrijd van de KNSB Cup in Heerenveen komt onder anderen een deel van de nationale selectie in actie. Hierna volgen nog vijf KNSB Cups. Het programma zal zaterdag bestaan uit de relay en een 1000 meter. Ook hier mag helaas geen publiek aanwezig zijn. Klik hier voor meer informatie. 

Regiowedstrijd Noord-Oost shorttrack (27 september)
Op Thialf wordt zondag ook de openingswedstrijd in de Regiocompetitie Noord-Oost verreden. Meer informatie vind je hier

Klik hier voor de volledige kalender.