Live
Shop
Nieuws 29 okt 2020

Loting dag 1: Kramer treft Roest op 5 kilometer

Patrick Roest en Sven Kramer zijn aan elkaar gekoppeld bij de loting voor de Daikin NK Afstanden. De twee schaatsers van Team Jumbo-Visma nemen het in de laatste rit van de 5 kilometer tegen elkaar op en zullen precies weten welke tijd ze moeten rijden om de nationale titel te pakken.

Foto : Soenar Chamid

Roest is de Nederlands kampioen van de afgelopen twee jaar, terwijl Kramer de titel op de 5 kilometer al tien keer wist te winnen. Jorrit Bergsma en Marcel Bosker, andere kanshebbers voor de nationale titel, ontmoeten elkaar in de zesde rit. Jan Blokhuijsen en Kars Jansman treffen elkaar in de voorlaatste rit. Voor Blokhuijsen is het de vraag of hij op tijd hersteld is van zijn zenuwblessure aan zijn been.

Op de 500 meter treft titelverdediger Dai Dai N'tab in de voorlaatste rit zijn teamgenoot Hein Otterspeer. Kai Verbij, die ook nieuw is bij Team Jumbo-Visma, neemt het in de laatste rit op tegen Jesper Hospes. Kjeld Nuis start in rit vier: de van corona herstelde sprinter van Team Reggeborgh zal na zijn rit bepalen of hij het toernooi vervolgt. Ronald Mulder moet het NK vanwege hevige keelklachten aan zich voorbij laten gaan.

Ireen Wüst begint haar achttiende NK Afstanden met een 1500 meter. De vijfvoudig olympisch kampioene neemt het in de achtste en laatste rit op tegen Reina Anema. Melissa Wijfje, de verrassende winnares van vorig jaar, komt een rit eerder in actie tegen Joy Beune. Jorien ter Mors en Antoinette de Jong treffen elkaar in rit zes.

Meer informatie over de Daikin NK Afstanden vind je hier.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan