Live
Shop
Nieuws 24 okt 2020

KNSB maakt start met evaluaties inlineseizoen

De KNSB is begonnen met de evaluaties van het door het coronavirus ingekorte inlineseizoen. Al tijdens het seizoen was er kritiek op bijvoorbeeld de opzet van het NK voor junioren en het optreden van de jury. Inmiddels zijn de eerste enquêtes verstuurd. "Op deze manier hopen we om volgend jaar de goede punten te behouden en de negatieve ervaringen te verbeteren", aldus de KNSB.

Disciplinemanager Marcel Scheperkamp van de KNSB sprak een maand geleden klare taal: "We moeten beseffen dat we de afgelopen jaren ingeslapen zijn. We moeten weten waarom en andere dingen gaan doen als we daaruit willen komen." De reacties en meningen van de rijders wil hij gebruiken om verbeteringen aan te brengen. Ook Rick Schipper, die zich kritisch uitte over de ontwikkelingen binnen het inlineskaten, moedigt de inspraakmogelijkheid aan. "De sporters moeten nog achter de ideeën gaan staan en ik denk dat evaluaties gaan helpen om alle partijen op één lijn te krijgen."

De huidige enquête is bedoeld voor rijders, coaches, maar ook begeleiders en andere betrokkenen die bij de wedstrijden aanwezig waren of vanuit huis de livestream hebben gekeken. Naast Scheperkamp heeft ook atletenvertegenwoordiger Rémon Kwant zich gebogen over de vragen. Deze gaan onder andere over de opzet van de wedstrijden met de samenvoeging van de junioren- en seniorencategorie, inschrijfprocedures en prijzengeld. Uiteraard komen ook de coronaprotocollen aan bod. 

Vul de enquête hieronder in of klik hier om de enquête in te vullen. Reageren kan tot en met maandag 26 oktober.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan