Live
Shop
Sprint app 19 okt 2020

Dit was het skateseizoen met Sprint

Het begint langzaam herfst te worden in Nederland en het skateseizoen is ten einde gekomen. Door de lockdown in maart en april werd skaten erg populair bij een grote groep Nederlanders. Dit was ook in de Sprint app te zien. In dit artikel blikken we daarom terug op het skateseizoen van 2019/2020 van Sprint en geven we je een aantal leuke feitjes over (het gebruik van) de Sprint app.

Gedurende het skateseizoen is het aantal gebruikers gegroeid tot ruim 15.100 Sprinters. Afgelopen seizoen hebben echter niet alle Sprinters geskatet met de Sprint app. In totaal hebben er 1144 Sprinters actief geskatet dit seizoen en door al deze Sprinters zijn ruim 3900 skatesessies gereden.

Er is dit seizoen door de Sprinters 62.129 kilometer afgelegd op de skates. Ter vergelijking: de aarde heeft een omtrek van 40.650 kilometer, dat betekent dus dat alle Sprinters samen 1,5 keer rond de aarde hebben geskeelerd. Naast het meten van skateprestaties konden Sprinters ook hun eigen route met alle andere Sprinters delen. Dit is massaal gedaan: in totaal werden er ruim 1174 routes toegevoegd in de Sprint app. Aan iedereen die een route heeft toegevoegd afgelopen seizoen: bedankt!

De gemiddelde Sprinter (die geskatet heeft) heeft drie skatesessies gedaan en totaal 54,3 kilometer afgelegd. Dit is 18,1 kilometer per sessie. Sprinter Hans heeft afgelopen seizoen de meeste kilometers geskatet, namelijk 2758 kilometer!

Schaatsen met de Sprint app
In het schaatsseizoen 2019/2020 werden er maar liefst 63.000 schaatssessies gereden en had Sprinter Arend de meeste kilometers geschaatst, namelijk 7.568 kilometer. Wie schaatst dit seizoen de meeste kilometers?

Schaatsen en corona: Wijs op het ijs!
Nu we nog steeds mogen schaatsen is het van belang dat je met een aantal punten rekening houdt. Want alleen als iedereen zich aan de coronaregels houdt, kunnen we met z'n allen blijven sporten. Wees dus wijs op het ijs. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Check dan schaatsen.nl/corona.

Wil jij ook je schaats- en skateprestaties meten? Download de Sprint app gratis in de App Store en Play Store. Meer informatie over de schaatsen met de Sprint app vind je via hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan