Tickets
Shop
Nieuws 27 okt 2020

Bondscoach Otter in zelfisolatie na coronabesmetting dochter Anne Floor

Bondscoach Jeroen Otter zit sinds gisteravond in zelfisolatie. De reden hiervoor is dat zijn thuiswonende dochter Anne Floor positief getest is op de aanwezigheid van het coronavirus.

Foto : Martin de Jong

Anne Floor Otter, shorttrackster van het KNSB Talent Team Noord, zat al enkele dagen in zelfisolatie thuis omdat een ploeggenoot corona had. Omdat zij afgelopen weekeinde klachten kreeg, besloot ze via de GGD een test te ondergaan. Maandagavond bleek dat de uitslag daarvan positief was.

"We hebben haar meteen elders ondergebracht", vertelt Otter via de telefoon. "Zelf mag ik nu tot volgende week dinsdag het huis niet meer uit. Dat vind ik vooral vervelend voor mijn team, zeker na het afblazen van de Invitation Cup."

Afgelopen weekeinde zou de nationale shorttrackselectie deelnemen aan de International Invitation Cup in Thialf. Dat evenement werd op het laatste moment afgelast. Vorige week bleken twee sporters in zijn team besmet met het covid19-virus. Er zijn sindsdien geen nieuwe besmettingen in het team bij gekomen.

Otter is teleurgesteld dat de Invitation Cup werd afgelast, vooral om sporttechnische reden. "Wij hadden hier een verschil kunnen maken met onze buitenlandse concurrentie door wél een wedstrijd van formaat te rijden. Helaas ging dat nu niet door."

Nu hij in zelfisolatie thuis verblijft, heeft Otter zijn taken overgedragen aan assistent-coaches Kip Carpenter, Pieter Gysel, Koen Hakkenberg en de rest van zijn begeleidingsstaf. "Zij zijn daar prima toe in staat. Ik moet nu met lede ogen aanzien wat er gebeurt, maar dit biedt mij tevens de gelegenheid om op afstand, met de aan mij geleverde data, anders naar dit top shorttrackteam te kijken."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan