Tickets
Shop
Nieuws 23 nov 2020

Tuktamysheva troeft Europees kampioene Kostornaia af op ISU Grand Prix in Moskou

Elizaveta Tuktamysheva, de Russische wereldkampioen van 2015, heeft zaterdag de spannende strijd om de ISU Grand Prix in Moskou gewonnen. Europees kampioene Alena Kostornaia moest dit keer genoegen nemen met de zilveren medaille, terwijl Anastasiia Guliakova het brons veroverde tijdens haar Grand Prix-debuut.

Foto : International Skating Union

Tuktamysheva, die na de korte kür op de tweede plaats stond achter Kostornaia, liet in de vrije kür direct haar kenmerkende drievoudige Axel zien. Met een totaal van 223,39 punten bleef ze voor landgenoten Kostornaia (220,78 punten) en Guliakova (199,03 punten). Alexandra Trusova had een slechte dag en miste haar viervoudige sprongen. Ze verloor de derde plaats en eindigde net naast het podium (198,93 punten).

In Moskou was publiek, op afstand van elkaar en met mondkapjes op, toegestaan in het ijsstadion. "Het was een geweldige sfeer en een grote steun", vertelde Tuktamysheva. "De muziek bouwt zich langzaam op en het is nu zo'n zeldzame kans om voor een publiek op te treden. Ik kreeg energie van de menigte en gaf die energie weer terug."

Bij de mannen maakte Mikhail Kolyada een succesvolle terugkeer na een gemist seizoen vanwege gezondheidsklachten. De 25-jarige Rus pakte met 281,89 punten zijn tweede ISU Grand Prix-zege in zijn carrière en hield de Georgiër Morisi Kvitelashvili (275,80 punten) en debutant Petr Gumennik (268,47 punten) achter zich. 

In het paarrijden zegevierden Aleksandra Boikova/Dmitrii Kozlovskii voor de tweede keer op rij bij de Russische Grand Prix. Landgenoten Anastasia Mishina/Aleksandr Galliamov werden verwezen naar de tweede plaats, terwijl Apollinariia Panfilova/Dmitry Rylov het brons veiligstelden tijdens hun Grand Prix-debuut op seniorenniveau. Ook ijsdansers Victoria Sinitsina/Nikita Katsalapov prolongeerden de Rostelecom Cup-titel. Tiffani Zagorski/Jonathan Guerreiro eindigden als tweede en Anastasia Skoptcova/Kirill Aleshin veroverden hun eerste Grand Prix-medaille. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan