Live
Shop
Nieuws 24 nov 2020

Alexis Contin treedt in dienst van Duitse schaatsbond

De Duitse schaatsbond DESG blijft nieuwe trainers aantrekken. Na het aanstellen van Gunda Niemann en Jenny Wolf is nu ook Alexis Contin aan de trainingsstaf toegevoegd. De Fransman gaat de lokale trainingsgroep in Berlijn begeleiden.

Foto : Margarita Bouma

"Ik kijk uit naar de nieuwe taak en ben erg blij om de uitdaging aan te gaan. Het is voor mij een geweldige kans om met de Duitse atleten te kunnen trainen", zegt de 34-jarige Contin in het persbericht. Sporters die hij onder zijn hoede krijgt zijn onder anderen Michael Roth en Lukas Mann. De focus van de mannen ligt op het allrounden en de middenafstanden. 

Contin heeft ruime ervaring in het schaatsen. Hij deed mee aan drie Olympische Spelen en behaalde in het slot van zijn carrière drie WK-medailles op de massastart, waaronder een zilveren in 2017 in Pyeongchang. De Fransman heeft een groot deel van zijn carrière in Nederland doorgebracht, waar hij uitkwam voor de ploegen van Jac Orie en Jillert Anema. Naast het schaatsen was hij tevens een zeer succesvol inlineskater. 

In zijn privéleven is Contin getrouwd met Nadine Seidenglanz, vertegenwoordiger van de topsport in het bestuur van de bond. Het paar heeft twee kinderen samen en is onlangs naar Berlijn verhuisd.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan