Tickets
Shop
Nieuws 01 mei 2020

Team IKO verlengt contracten met Blokhuijsen en De Jong

Team IKO heeft de contracten van Letitia de Jong en Jan Blokhuijsen verlengd. De Jong is nu tot en met de Olympische Spelen van 2022 verbonden aan de ploeg van de gebroeders Erwin en Martin ten Hove. Blokhuijsen heeft een contract ondertekend dat hem ook voor komend seizoen verbindt aan de rood-zwarte formatie.

Foto : Sander Chamid

De Jong komt sinds 2018 uit voor Team IKO en heeft afgelopen twee jaar veel progressie gemaakt. Zo werd ze tweemaal wereldkampioen op de team sprint en pakte ze afgelopen seizoen de nationale sprinttitel. Ze nam twee jaar lang deel aan alle internationale wedstrijden en groeit stap voor stap naar de mondiale top. "Ik kijk ernaar uit om de lijn die ik heb ingezet met dit team door te trekken naar de Olympische Spelen van 2022", aldus De Jong.

Blokhuijsen maakte bij Team IKO afgelopen seizoen zijn comeback na een sabbatical. De voormalig Europees, wereld- en olympisch kampioen pakte de Nederlandse allroundtitel en liet aan het einde van het seizoen zien dat hij weer mee kan met de allerbesten. "Ik ben erg blij om mijn contract te verlengen, want ik zit bij Team IKO echt goed op mijn plek. De samenwerking met Erwin en Martin loopt heel goed en ik denk dat we nog veel kunnen bereiken."

"Wij zijn heel blij dat we deze wereldtoppers langer aan ons hebben kunnen binden", zegt Martin ten Hove. "Letitia blijft zich maar ontwikkelen en wij denken dat als ze deze lijn doortrekt, ze in Peking echt kan meedoen voor een olympische medaille. Het is geweldig dat we dat proces ook de komende jaren samen kunnen invullen."

"Jan heeft het afgelopen seizoen nodig gehad om uiteindelijk weer naar een goed niveau te groeien, dat hij gelijk alweer de Nederlandse allroundtitel pakte was eigenlijk boven verwachting. We denken daarom dat hij komend seizoen nog veel beter kan."

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan