Tickets
Shop
Nieuws 02 mei 2020

Lotte van Beek schaatst komende twee jaar weer bij Henk Hospes

Lotte van Beek rijdt de komende twee jaar weer bij het team van de Friese coach Henk Hospes. De 28-jarige Zwolse zat na het afhaken van TalentNED zonder team en besloot zodoende terug te keren bij RTC Noord/Fryslan. "Ik kijk enorm uit naar de hernieuwde samenwerking met Henk."

Foto : Soenar Chamid

In het olympische seizoen van 2017/2018 reed Van Beek ook al bij de ploeg van Hospes. Onder diens begeleiding wist ze op de Olympische Spelen van Pyeongchang een vierde plaats te veroveren op de 1500 meter. Samen met Marrit Leenstra, Antoinette de Jong en Ireen Wüst greep ze het zilver op de ploegenachtervolging. "Ik hoop dat we samen kunnen toewerken naar de Spelen in 2022 in Peking", aldus Van Beek tegenover de Stentor.

Die successen volgden op enkele jaren van fysieke malheur. Na de voor haar succesvol verlopen Olympische Spelen van Sotsji (brons op de 1500 meter) scheurde ze bij een skiongeluk in Frankrijk de voorste kruisband in haar rechterknie, waarna ze een lang revalidatietraject inging. Sinds de Spelen van Pyeongchang vormde Van Beek samen met Esmee Visser en Ireen Wüst de vrouwentak bij TalentNED. Het afgelopen seizoen kampte ze met longproblemen. In januari zette ze vroegtijdig een punt achter het seizoen

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan