Hoe kom je als vereniging deze coronaperiode door? Tegen welke obstakels loop je aan, bijvoorbeeld als het gaat om het vasthouden van leden? En welke kansen zie je, nu inlineskaten weer razend populair blijkt te zijn? De KNSB houdt deze week vijf online sessies, waarin verenigingen vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen uitwisselen.

"Mooi dat de jeugd weer buiten samen mag sporten, maar hoe leid je dat als vereniging in goede banen? Wij denken dat het nuttig is om daarover en over andere coronazaken met elkaar van gedachten te wisselen", zegt Jurre Trouw, manager sportparticipatie van de KNSB. "Hoe kun je dat in deze tijd beter doen dan via online sessies?"

Via Microsoft Teams worden donderdag 7 mei en vrijdag 8 mei vijf van die meetings gehouden. Verenigingen krijgen gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Trouw: "Wij geven vanuit de KNSB een korte update over sporten in de anderhalvemetersamenleving en verder zullen we vooral goed luisteren naar wat er leeft."

De sessies zijn ingedeeld per discipline, volgens onderstaand schema. Aanmelden is noodzakelijk, inschrijven voor de sessies kan via deze link. Let op: als dat in jouw agenda beter uitkomt, ben je ook welkom bij een sessie waarin de focus op een andere discipline ligt dan die van jouw vereniging. "Het virus houdt ons nog wel even in zijn greep en omstandigheden veranderen vrijwel wekelijks. Daarom denken wij dat deze sessies nuttig kunnen zijn."

DATUM TIJD FOCUS OP
Donderdag 7 mei 17.30 – 18.30 uur Inlineskaten
Donderdag 7 mei 17.30 – 18.30 uur Kunstrijden
Vrijdag 8 mei 16.00 – 17.00 uur Shorttrack
Vrijdag 8 mei 16.00 – 17.00 uur Langebaan
Vrijdag 8 mei 17.30 – 18.30 uur Natuurijsverenigingen