Komend schaatsseizoen zal Danny Stam het ijs op gaan als onderdeel van de geel-zwarte formatie van Team Skate4AIR. De talentvolle rijder uit Sprang Capelle past volgens ploegleider Jelmer Looijesteijn perfect binnen de visie van het team. “Toen de ploeg een telefoontje kreeg dat Danny op zoek was naar een ploeg, waren we er snel uit."

"De ploeg is al een aantal jaren aan het groeien en Danny wil graag mee in deze groei. Hij heeft zelf aangegeven zich door te willen ontwikkelen tot een echte marathontopper. Dit wil hij doen door de aanval niet schuwen. Ook op natuurijs wil hij zijn neus aan het venster drukken. Afgelopen seizoen heeft hij helaas niet altijd kunnen laten zien wat zijn talent is. Danny is vastberaden dit bij Team Skate4AIR wel te doen. De ploeg is erg blij met deze versterking en samen kijken we erg uit naar de eerste gezamenlijke ploegtrainingen en trainingskampen." De ploegen in de top- en beloftendivisie zijn hiermee compleet voor Skate4AIR.

Olof Gerritsen, die zich voorheen op allrounden en sprinten richtte, is toegevoegd aan de trainingsgroep als stagiair. Afgelopen seizoen heeft hij al een aantal keer meegetraind en dit beviel hem zo goed dat hij zich wil gaan richten op de marathon. Hij zal daarnaast ook enkele langebaanwedstrijden rijden, waar hij zich dan meer gaat richten op de lange afstanden. “Wij kennen Olof al enkele jaren en zijn blij dat hij onze trainingsgroep komt versterken met zijn snelheid”, aldus trainer Gijs Roos.

Klik hier voor het transferoverzicht marathon.