Team Skate4AIR heeft zich voor komend seizoen versterkt met Igor Baars. De jonge marathonschaatser zal in het nieuwe seizoen uitkomen in de beloftenploeg. Baars wordt daar ploeggenoot van Tijs van der Steen, die een stapje terug doet uit de Topdivisie.

Baars stond in zijn eerste jaar bij de beloften al op het podium bij een aantal wedstrijden. Zo eindigde hij als tweede bij het KPN NK Marathon voor neo-senioren en als derde bij de KPN Marathon Cup-finale. "Zijn thuisbaan Haarlem is onze thuisbaan. Hierdoor versterken we onze positie als regionale ploeg. We zijn erg blij dat Igor voor ons heeft gekozen", aldus ploegleider Gijs Roos.

Roelof Koops zal aankomend seizoen geen deel meer uitmaken van de beloftenploeg van Team Skate4AIR. Na dertien seizoenen landelijk geschaatst te hebben, heeft hij besloten zijn schaatsen aan de wilgen te hangen. Koops blijft wel betrokken bij de ploeg. "In welke rol is nog niet precies bekend, maar we zijn blij dat hij onderdeel blijft van ons team", aldus Roos. De beloftenploeg neemt ook afscheid van Jan Willem Broos en Wout Schilder. Twan Berlijn stapt over naar Team WBB Dakkapellen/Greenwoud-Liev. 

De Topdivisieploeg blijft, naast de overstap van Van der Steen naar de beloftenploeg, ongewijzigd. "We zijn blij dat we Robin Snoek, Axel Koopman, Stefan Wolffenbuttel (foto), Simon Borsen en Bart van der Vlugt langer aan ons hebben kunnen binden", stelt ploegleider Jelmer Looijesteijn. "Wel zijn we nog op zoek naar een sterke rijder die onze ploeg aanvult op zowel kunst- als natuurijs zodat we onze doelstellingen waar kunnen maken." 

Klik hier voor het transferoverzicht marathon.