Tickets
Shop
Nieuws 24 jun 2020

WK Inlineskaten en World Roller Games schuiven jaar op

Het wereldkampioenschap inlineskaten dat in september gehouden zou worden wordt met een jaar uitgesteld. Die beslissing heeft World Skate gisteren genomen gezien de nog altijd aanhoudende coronacrisis wereldwijd. Een exacte datum voor het WK van 2021 is nog niet vastgesteld, de steden Cartagena en Arjona in Colombia blijven gastheer.

Foto : J. Monfort/WRG

Als gevolg van de verplaatsing van het WK worden ook de World Roller Games van 2021 verplaatst. Naast het skeeleren worden tijdens dit evenement ook wedstrijden in andere disciplines gehouden, zoals rollerhockey, freestyle skeeleren en inline-kunstschaatsen. Al deze wereldkampioenschappen zijn ook voor dit jaar afgelast en worden volgend jaar alsnog verreden. Om die reden verschuiven de World Roller Games naar 2022. Het evenement zal gehouden worden in Argentinië, waar in 2018 de Jeugd Olympische Spelen plaatsvonden

De World Roller Games zijn niet te verwarren met de World Games, het vierjaarlijkse evenement voor niet-olympische sporten. Dat evenement werd na het verzetten van de Olympische Spelen van Tokyo eerder al een jaar verplaatst. Ook bij de World Games staat inlineskaten op het programma. Het toernooi wordt in juli 2022 gehouden in Birmingham, Alabama. 

Met de afgelasting van het WK zijn alle grote internationale wedstrijden voor dit seizoen afgelast. Enkel de World Inline Cup heeft nog enkele wedstrijden op het programma staan. De nationale selectie van bondscoaches Frank Fiers en Valentina Berga-Belloni is inmiddels weer aan het trainen, al liet onder meer Bianca Roosenboom al weten het niet te zien zitten om midden in de coronacrisis naar Zuid-Amerika te vliegen. De KNSB hoopt in september en oktober nog wel enkele nationale wedstrijden te organiseren. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan