Live
Shop
Sprint app 26 jun 2020

Hoe voeg ik de Skate ranglijst toe?

Daag je vrienden uit in de Skate ranglijst en vergelijk je skateprestaties met andere Sprinters! In de afgelopen weken heb je al kunnen lezen hoe je in de Sprint app routes kunt inzien, afleggen en delen met andere Sprinters. In dit artikel leggen we je uit hoe je in de Sprint app jouw positie in de Skate ranglijst en daarin de prestaties van andere skaters kunt inzien.

In de Sprint app kun je meerdere ranglijsten toevoegen om in te kunnen zien en om zelf aan mee te doen. Zo is er een algemene Sprint ranglijst waar alle Sprinters getoond worden, maar ook zijn er clubranglijsten (voor KNSB-leden) en ranglijsten per sport (kunstijs, natuurijs en inlineskaten)

In de Skate ranglijst vind je alle Sprinters die minimaal een skatesessie hebben gedaan met de Sprint app. Deze ranglijst bestaat uit twee onderdelen: afstand en tijd. Zo kun je jouw positie in de ranglijst zien op basis van de totale afstand die je op je skates hebt afgelegd, of op basis van jouw snelste tijd per kilometer. Je kunt de skate ranglijst in een paar stappen toevoegen aan jouw Sprint app:
- Ga naar de ranglijstenpagina in de Sprint app
- Swipe helemaal naar links om een nieuwe ranglijst toe te voegen
- Kies voor 'Skaten' en klik vervolgens op 'Totaal ranglijst'

Je hebt nu de Skate ranglijst toegevoegd! Welke positie heb jij al bemachtigd? Ter verduidelijking op bovenstaande uitleg kun je onderstaande video bekijken, waarin duidelijk wordt hoe het toevoegen van een ranglijst in de Sprint app eruit ziet.

Clubranglijst
Naast de totaal ranglijst zijn er ook clubranglijsten in de Sprint app. Als lid van de KNSB kun je de ranglijst van je eigen vereniging toevoegen. In de clubranglijst vind je alleen leden van je eigen vereniging, waardoor kun je op elk moment de skateprestaties van je clubgenoten kunt inzien. Zo heb je altijd een mooie uitdaging, want wie wil er nou niet de nummer 1 van de club worden?

Het toevoegen van de clubranglijst kan op dezelfde manier als het toevoegen van de Skate ranglijst, alleen kies je in de laatste stap voor Clubranglijst in plaats van Totaal ranglijst’. En het kan zijn dat je nog even je KNSB-relatienummer moet invoeren, als je die nog niet toegevoegd had aan je profiel.

Kan ik met de huidige omstandigheden wel skaten?
Ook in deze tijden van het coronavirus kan je skaten. Je moet alleen wel met een aantal punten rekening houden. Draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers. Houd daarnaast altijd 1,5 meter afstand en ga niet in groepen skaten. Lees hier meer over de richtlijnen voor buitensporten. Zo houden we samen de druk op ziekenhuizen zo laag mogelijk.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en de Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan