Tickets
Shop
Nieuws 12 jun 2020

Hoe vind ik een skateroute in de Sprint app?

Je hebt vast al gehoord dat je met de Sprint app ook je skateprestaties kunt meten. Ook hebben we je al uitgelegd hoe je een skatesessie start en hoe je meldingen en hotspots kan toevoegen. In dit artikel leggen we je uit hoe je met de Sprint app een leuke skateroute bij jou in de buurt kunt vinden.

Wekelijks worden er nieuwe skateroutes, verspreid over heel Nederland, toegevoegd in de Sprint app. Deze routes worden toegevoegd door andere Sprinters. Zo helpen we elkaar om de leukste en veiligste routes in kaart te brengen, want het is niet altijd makkelijk om goede skateroutes te vinden. De KNSB heeft er daarom voor gekozen om het delen van routes mogelijk te maken.

Zo zijn er afgelopen weekend weer een flink aantal routes toegevoegd tijdens de 6 Inline Challenge 'From Home', waaronder zelfs routes met een lengte van 60 kilometer. Deze routes zijn voor iedereen zichtbaar en ook jij kan ervoor kiezen om deze route te selecteren en af te leggen met de Sprint app!

Skateroutes inzien
Om de routes te bekijken moet je eerst even de skatefunctie opstarten. Dit doe je door na het openen van de app op de oranje knop te klikken en vervolgens op het skate-icoon. Je komt nu in de skatefunctie terecht. Naast de startknop vind je een kaartknop. Als je hierop klikt, kom je bij alle openbare routes terecht. Het is ook mogelijk om te filteren in de routes. Dit kun je doen door rechts bovenin op het filtericoon te klikken. Je kunt vervolgens zoeken op naam van de route en de gewenste afstand van de route aangeven.

Openbare route afleggen
Heb je een leuke route gevonden? Selecteer deze dan en start de route. Het kan natuurlijk zijn dat de start van een route niet bij je in de buurt ligt. In dit geval kun je ervoor kiezen om een routebeschrijving te starten middels de app. Zet 'm op en veel skateplezier!

Is het toch nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan onderstaande video, hierin leggen we het je nogmaals uit.

Je eigen route toevoegen
Nog geen leuke route gevonden of leg jij vaak een route af die je wilt delen met andere Sprinters? Je kunt zelf ook een leuke en veilige route bij jouw in de buurt skaten en openbaar opslaan. In het artikel van volgende week leggen we je uit hoe je dit kunt doen.

Kan ik met de huidige omstandigheden wel skaten?
Ook in deze tijden van het coronavirus kan je skaten; je moet alleen wel met een aantal punten rekening houden. Draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers. Houd daarnaast altijd 1,5 meter afstand en ga niet in groepen skaten. Lees hier meer over de richtlijnen voor buitensporten. Zo houden we samen de druk op ziekenhuizen zo laag mogelijk.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en de Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan