De KNSB heeft als doel om voor haar leden en andere skateliefhebbers zoveel mogelijk leuke en veilige skateroutes in kaart brengen. Afgelopen week hebben wij je uitgelegd hoe je in de Sprint app routes kunt opzoeken en zelf kunt gaan skeeleren. In dit artikel leggen we je uit hoe je in de Sprint app jouw eigen route kunt opslaan en delen met andere Sprint gebruikers.

Is het lekker weer en heb je net een leuke en veilige skatetocht afgelegd? Deel dan je route met andere Sprint gebruikers! Zo kunnen zij naast de ruim 600 routes die al te vinden zijn in de app, ook jouw route skeeleren.

Als je een skatesessie hebt afgerond, kun je de route compleet maken door bijvoorbeeld aan te geven welke ondergrond de route voornamelijk had en hoe moeilijk de tocht was. Onderin het scherm vind je een knop met de tekst 'Delen als route': zet dit vinkje aan en geef de route een duidelijke naam. Bijvoorbeeld: 'Rondje Mierlo' of 'Rondje Elburg/haven'. Zet vervolgens de route op 'Openbaar delen' en sla je sessie op.

Nog niet helemaal duidelijk hoe je een route moet delen? Bekijk dan onderstaande video, hierin leggen we het je nogmaals uit.

Hoe kan ik routes vinden?
Je kunt alle routes bekijken nadat je de skatefunctie hebt gestart. Klik vervolgens op de kaartknop, links naast de startknop, om de routes te bekijken. Je kunt ook filteren door rechts bovenin het scherm op het filter icoontje te klikken. Of bekijk deze video waarin we het je uitleggen.

Kan ik met de huidige omstandigheden wel skaten?
Ook in deze tijden van het coronavirus kan je skaten. Je moet alleen wel met een aantal punten rekening houden. Draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers. Houd daarnaast altijd 1,5 meter afstand en ga niet in groepen skaten. Lees hier meer over de richtlijnen voor buitensporten. Zo houden we samen de druk op ziekenhuizen zo laag mogelijk.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en de Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je hier.