Tickets
Shop
Nieuws 01 jun 2020

Daan Besteman nieuwe aanwinst bij Or-Quest Bouw & Techniek

Bij marathonploeg Or-Quest Bouw & Techniek zijn de gezamenlijke trainingen weer begonnen. Ten minste, met een deel van de ploeg dan. Zo zit Daniel Niero nog in Noord-Italië, waar hij na bijna tien weken thuisquarantaine eindelijk weer zijn fiets- en skeelerrondjes mag maken. Bij zijn ploeg in Nederland zijn wel een aantal nieuwe gezichten te bekennen, waaronder die van Daan Besteman (links op de foto).

Foto : Soenar Chamid

De 26-jarige Besteman stapt over van Port of Amsterdam/SKITS, waarvoor hij het afgelopen seizoen diverse keren in de top-10 eindigde. Bij de derde competitiewedstrijd mass start wist hij een mooie overwinning te boeken door in zijn eentje het peloton voor te blijven. Besteman is de enige aanwinst voor de Topdivisieploeg, waar met het vertrek van Bart Mol, de gestopte Marcel van Ham en de naar Jumbo-Visma verhuisde Mats Stoltenborg nog plek was. Bart de Vries, Marco van der Tuin, Jeroen Janissen en Daniel Niero komen ook komend seizoen uit voor de ploeg, die vooralsnog vijf rijders kent. 

"Het is mooi dat we het grootste deel van de ploeg hebben behouden voor het komend seizoen", meldt ploegvertegenwoordiger Dolf Wissmann aan de telefoon. "Door de corona is het wel lastiger geweest dan normaal om het team en de trainingen allemaal weer op de rit te krijgen. Maar we zijn blij dat we de gezamenlijke trainingen weer kunnen oppakken. Ook Daniel komt weer naar Nederland zodra dat weer kan."

Afscheid van Stoltenborg
Dat Stoltenborg, de afgelopen jaren een van de grote namen binnen de ploeg, het vertrouwde nest verlaat was voor Wissmann wel even slikken. "Op het moment dat je dat hoort, baal je als een stekker. Daarna ben je trots dat hij die kans krijgt. Hij kan die stap toch mede door ons maken, al zaten wij daarna wel met een probleem. Zo'n jongen vervang je niet even." Met het aantrekken van Besteman hoopt Wissmann die vervanger te hebben gevonden.

"Met de komst van Daan hebben we nu een extra jongen met een eindschot. Hij is geen sprinter voor de top-3, maar kan wel kort eindigen. In principe zullen we net als vorige jaren nog steeds de aanval kiezen, al kunnen we misschien een iets andere focus hebben met Jeroen en Daan. Ondanks zijn zware blessure heeft Jeroen afgelopen seizoen nog heel wat laten zien. Ik heb in ieder geval genoeg ideeën voor het nieuwe seizoen."

Nieuwe ontwikkelingen
Wat er ook verandert binnen Or-Quest Bouw & Techniek is dat er volgend jaar een beloftentak op het ijs zal staan. De ploeg neemt Mark Prinsen en Chiel Smit over, die vorig jaar nog uitkwamen in het geel-zwart van ZiuZ. De derde rijder bij de ploeg is Ids Bouma, die in Tilburg afgelopen seizoen zijn eerste overwinning boekte bij de beloften. De nieuwe ploeg zal in een iets ander pak op het ijs verschijnen dan de hoofdmacht, maar qua 'look en feel' wel bij de topdivisieploeg aansluiten. Ook ZiuZ zal nog steeds betrokken blijven bij de ploeg. 

"Een tweede team in de Topdivisie komt er niet", aldus Wissmann. "Daarvan hebben we met de hele marathonwereld gezegd dat we het niet meer willen. Maar we willen wel ervoor zorgen dat de stap tussen de top- en beloftendivisie niet groter wordt dan die al is. Daarom gaan de beloften meetrainen met de top, zodat ze zich aan hen kunnen optrekken en er harder tegenaan kunnen."

Bekijk hier het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan