Tickets
Shop
Sprint app 24 jul 2020

Voor welke skeelerroute ga jij deze week?

Een paar weken geleden hebben wij een aantal skateroutes in de Sprint app uitgelicht. Inmiddels zijn er alweer een heel aantal nieuwe routes toegevoegd in de app. Hoog tijd dus om een selectie van de nieuwe routes uit te lichten. De routes in dit artikel vind je bovenaan in de routepagina in de Sprint app. Zo kun je de routes eenvoudig vinden en afleggen.

Maandagavondje in Huizen
De eerste route vind je in Huizen. Deze route van 10,6 kilometer gaat langs het prachtige Gooimeer. Er is weinig hoogteverschil in de route te vinden. Perfect dus om een lekker relaxed rondje te skaten en onderweg kun je genieten van het mooie uitzicht. Lang het meer is de route geasfalteerd. Een tip van ons: leg de route in de avond af voor een nog mooier uitzicht.

Waterland (Amsterdam)
Ook in Amsterdam is een mooie en veilige route te vinden, genaamd ‘Waterland’. Deze route is ruim 41 kilometer lang en bestaat voor 90% uit asfalt. De route begint in het Vondelpark en gaat richting Zunderdorp, Broek in Waterland en Uitdam. Zo skeeler je nog een tijdje langs het Markermeer en het IJmeer, Een mooie en uitdagende route voor de gevorderde skater.

Rondje Stiens-Viehuisterweg in Friesland
De laatste skatetocht vind je in het noorden van het land, Stiens in Friesland. Deze route is ongeveer 10,5 kilometer en is relatief vlak. De route gaat via Jelsum richting Leeuwarden en ook bij deze route skeeler je een tijdje langs het water. Deze route vind je onder de naam ‘Rondje Stiens’. 

Kan ik deze routes zelf ook afleggen?
Alle gedeelde routes in de Sprint app zijn eenvoudig te vinden en kun je natuurlijk ook zelf afleggen:

  • Open de Sprint app en open de skatefunctie.
  • Klik op het kaart icoon links naast de startknop.
  • De route staat bovenaan de lijst uitgelicht.
  • Klik op de startknop om de route te starten.

Nog niet bij het startpunt? Dan kun je ook een routebeschrijving laden naar het startpunt van de skateroute.

Kan ik met de huidige omstandigheden wel skaten?
Nu we weer samen mogen sporten, is het van belang dat je met een aantal punten rekening blijft houden. Draag altijd bescherming, in ieder geval een helm en bij voorkeur ook knie- en polsbeschermers. Respecteer zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via www.sprintapp.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan