Tickets
Shop
Sprint app 12 jul 2020

Skeeler jij binnenkort een van deze routes?

Vind jij het ook zo lastig om een leuke en veilige skateroute te vinden? In de Sprint app vind je inmiddels al ruim 650 skateroutes van verschillende moeilijkheidsniveaus en afstanden. In dit artikel lichten we een paar routes uit.

Met de Sprint app kun je je skateprestaties bijhouden door middel van de GPS op je mobiel. Zo worden je snelheid en afstand gemeten, maar ook de route die je aflegt. Na afloop kun je jouw route met alle Sprint gebruikers delen.

 In Apeldoorn is een leuke en veilige route te vinden, deze route gaat dwars door de woonwijk Zuidbroek en is 12,2 kilometer lang. De route heet dan ook Apeldoorn Zuidbroek. De route bestaat voor een groot deel uit asfalt, maar onderweg zijn ook een paar klinkerwegen te vinden. Met een paar simpele stappen kun je deze route skeeleren!

  • Open de Sprint app en open de skatefunctie.
  • Klik op het kaart icoon links naast de startknop.
  • De route staat bovenaan de lijst uitgelicht.
  • Klik op de startknop om de route te starten.

Nog niet bij het startpunt? Dan kun je ook een routebeschrijving laden naar het startpunt van de skateroute.

Meer routes
E
en andere route die te vinden is in Apeldoorn is de route ‘weiland’. Deze route bevindt zich aan de rand van Apeldoorn en is 13,5 kilometer lang. Gemiddeld doe je ongeveer één uur over deze skateroute, die voor ongeveer de helft uit asfalt bestaat en voor een deel uit klinkers.

De laatste route die wij vandaag uitlichten gaat door het Maximapark in Utrecht. Deze route is totaal 8,6 kilometer lang en is geheel geasfalteerd. Zeer fijn om op te skeeleren! De route door de Sprint gebruiker compleet gemaakt met meldingen en hotspots. Zo wordt je onderweg gewaarschuwd voor een gevaarlijke bocht en een steile helling.

Je kunt ook de filterfunctie gebruiken om een veilige route bij jou in de buurt te vinden. Hier kun je op plaats of lengte van een route zoeken. Natuurlijk kun je ook zelf je eigen route skaten met de Sprint app. Veel kijkplezier!

Kan ik met de huidige omstandigheden wel skaten?
Nu we weer samen mogen sporten, is het van belang dat je met een aantal punten rekening blijft houden. Draag altijd bescherming, in ieder geval een helm en bij voorkeur ook knie- en polsbeschermers. Respecteer zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en de Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je hier.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan