Tickets
Shop
Nieuws 14 jul 2020

Belgische shorttrackers vinden nieuwe thuisbasis in Hasselt

De Belgische shorttrackers hebben een nieuw thuis gevonden. Met ingang van 13 juli zullen de rijders uit de nationale selectie de komende maanden trainen op de Schaverdijn in Hasselt. Een belangrijke stap in de ontwikkeling voor de shorttrackers, vindt topsportdirecteur Jeroen Straathof. "Dit is een unieke kans voor de schaatssport in Vlaanderen."

Foto : Soenar Chamid

Door de shorttrackers in Hasselt onder te brengen, is de kans groot dat de Belgen een volgende stap kunnen maken in de topsport. "Bij het schaatsen is het cruciaal dat je veel ijsuren kunt maken. Dankzij dit initiatief kunnen we dat dus vanaf 13 juli ook in eigen land. Dat is belangrijk", aldus Straathof, die sinds 1 januari in dienst is van de VLSU. Broer en zus Stijn en Hanne Desmet trainen echter vooralsnog met de Nederlandse shorttrackploeg mee.

Vanuit het BOIC en Sport Vlaanderen krijgen de shorttrackers voldoende steun, waardoor ze op hoog niveau het internationale programma kunnen rijden. Het uiteindelijke doel is om de Olympische Spelen van 2022 in Peking te halen en dat moet dan via de relay gebeuren. Gezien de prestaties van afgelopen seizoen (top vijf) is dat niet eens onrealistisch, merkt Straathof op. "Schrijf het maar op: de kans is heel groot dat we via de ploeg op de Winterspelen van Peking geraken."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan