Tickets
Shop
Nieuws 14 jul 2020

Augustus vol skeelerwedstrijden in aanloop naar NK's

De weekenden in aanloop naar de NK's inlineskaten zijn volgepland met diverse skeelerwedstrijden. Dat blijkt uit de nieuwe kalender die de KNSB heeft opgesteld. Als alles volgens plan verloopt, zijn er zeven wedstrijden voorafgaand aan de NK's.

Foto : Hidde Muije

De eerste landelijke wedstrijd wordt op 31 juli verreden in Wolvega. Op het wegparcours waar ook het NK plaatsvindt, staan de inlineskaters aan de start van zowel de sprint als lange afstand. Een dag later staat op de andere NK-baan, in Heerenveen, een 500 meter en een puntenkoers op het programma. Deze eerste twee wedstrijden zullen enkel openstaan voor rijders met een Nederlandse licentie. Eventuele buitenlandse deelnemers kunnen wel aan de overige competitiewedstrijden meedoen. 

Na het openingsweekend in het noorden van het land staat een week later een tweeluik in het westen gepland. In Wervershoof staan vrijdag 7 augustus de 1000 meter en de afvalkoers op het programma, een dag later wordt even verderop in Purmerend opnieuw een baanwedstrijd verreden. De baancompetitie eindigt in de week voorafgaand aan het NK met een wedstrijd op de Bertus Dokterpiste in Heerde. 

De marathonliefhebbers hebben twee wedstrijden in aanloop naar het Nederlands kampioenschap op het circuit in Zandvoort. Op donderdag 6 augustus wordt de eerste verreden in Deventer. De marathon in Staphorst keert ook weer terug op de kalender en wordt gehouden op vrijdag 14 augustus. Het Daikin NK Marathon en 100 meter sprint in Zandvoort is de laatste landelijke wedstrijd van het seizoen. Een aantal regionale competities organiseren ook nog wedstrijden in september. 

Programma landelijke wedstrijden
vrijdag 31 juli: wegwedstrijd in Wolvega (alleen junioren A/senioren met Nederlandse licentie)
zaterdag 1 augustus: baanwedstrijd in Heerenveen (alleen rijders met Nederlandse licentie)
donderdag 6 augustus: marathon in Deventer
vrijdag 7 augustus: baanwedstrijd in Wervershoof (alleen junioren A/senioren)
zaterdag 8 augustus: baanwedstrijd in Purmerend
vrijdag 14 augustus: marathon in Staphorst
zaterdag 15 augustus: baanwedstrijd in Heerde
vrijdag 21 t/m zondag 23 augustus: Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg in Heerenveen en Wolvega
zaterdag 29 augustus: Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter sprint in Zandvoort

Inschrijven is mogelijk tot drie dagen van tevoren en kan uitsluitend digitaal via inschrijven.schaatsen.nl.

Information in English: The first two competitions in Wolvega and Heerenveen will not be open for international skaters. The remaining competitions other than the national championships will be. Online registration is obligatory and has to be done at least three days in advance. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan