De organisatie van 24KiKa heeft besloten om dit jaar geen 24-uursrace plaats te laten vinden. Om tijdens deze editie toch geld te kunnen inzamelen voor Stichting KiKa wordt op zaterdag 5 september wel de 6 Inline Challenge gehouden.

De zeventiende editie van 24KiKa zou op vrijdag 4 en zaterdag 5 september worden gereden. In afwachting van de versoepeling van de coronamaatregelen had de organisatie al een uitgebreid protocol opgesteld om het skeelerevenement zo veilig mogelijk te laten verlopen. Eind juni werd bekend dat (sport)evenementen al sinds 1 juli weer gehouden mogen worden, met in achtneming van de richtlijnen, en dat betekende definitief groen licht voor het event in Biddinghuizen. 

In de afgelopen weken heeft de organisatie veel contact gehad met (oud-)deelnemers en potentiële deelnemers. "Uit de gesprekken blijkt dat de situatie rondom COVID-19 voor velen nog te onzeker is om met een team te verblijven in een gezamenlijk tent", laat de organisatie in een verklaring weten. "Vooral als het slecht weer is, zal het lastig zijn om binnen de tenten de 1,5 meter afstand te kunnen houden. Vanuit de organisatie begrijpen we deze situatie en hebben daarom besloten om de risico's te mijden. De 24-uursrace zal nog een jaartje op zich laten wachten."

Tijdens het jaarlijkse evenement op Flevonice zamelen de deelnemers geld in voor Stichting KiKa door 24 uur lang te skeeleren: solo, in duo's of als team van zes rijders. Ter vervanging wordt nu de 6 Inline Challenge gehouden. Deze 6-uursrace stond eerst los van 24KiKa, maar de tweede editie kon in juni niet doorgaan vanwege het coronavirus en werd verschoven naar zaterdag 5 september.