Tickets
Shop
Nieuws 09 jan 2020

Toch groen licht voor Europa Cup Heerde

Het leek er even op dat we komende zomer niet zouden kunnen genieten van een Holland Cup in Heerde, maar het is penningmeester Jannes Wolff van Skeelerclub Oost Veluwe toch gelukt de begroting rond te krijgen voor de internationale wedstrijd die van 1 tot en met 3 mei verreden gaat worden.

Vorig jaar had de organisatie tijdens de wedstrijd, die deel uitmaakt van de Europa Cup-reeks, bijna 500 deelnemers aan de start uit meer dan twintig landen. Naast de Europese landen kwamen de deelnemers uit onder meer Colombia, Venezuela, Chili, Argentinië, Nieuw Zeeland, USA, Australië, Kenia en India.

"Het was puzzelen om tot een sluitende begroting te komen: een aanpassing in het prijzengeld, verhoging van het inschrijfgeld, afspraken met leveranciers en aanpassen van de terreinindeling", luidt het bericht uit Heerde. "Er zit nog een klein gaatje wat gedicht moet worden, maar dat zal ook lukken de komende tijd. Met de bijdrage van trouwe sponsor Univé zal er weer een topevenement worden neergezet. De aanpassingen op het terrein zullen zodanig zijn dat de uitstraling behouden blijft."

Ondertussen is ook de inschrijving geopend en de eerste deelnemers hebben zich al gemeld.  Inschrijven kan via de  site van de Europacup. Het inschrijfgeld bedraagt tot 1 april 30 euro en zal daarna verdubbelen. Als het aantal deelnemers van 475 is behaald, sluit de inschrijving.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan